VEČERAS PREMIJERA FILMA “NEMA HEROJA BEZ MASKE”

0
378

Radio-televizija Republike Srpske /RTRS/ večeras će premijerno prikazati dokumentarni film “Nema heroja bez maske”, koji govori o borbi osoblja Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ sa pandemijom virusa korona.

“Film, koji će biti emitovan u 21.00 čas, govori o ljudima u prvim redovima u borbi protiv bolesti kovid-19, o njihovim strahovima, dilemama, nepoznanicama, odricanjima, unutrašnjim previranjima, a sve sa samo jednim ciljem – pomoći svakom pacijentu”, saopšteno je iz RTRS-a.

U saopštenju je navedeno da su ekipe RTRS-a, svakodnevno izvještavajući o situaciji vezanoj za virus korona, imale priliku da vide medicinsko osoblje koje je nadljudskom snagom, predanošću i, nadasve željom i voljom, pokušavalo da pomogne svima, ne obazirući se na umor.

“U znak zahvalnosti svima za predan rad, RTRS je napravila film o herojima koje je svakodnevno gledala očima kamere kako pomažu pacijentima”, navedeno je u saopštenju.

Autor filma je novinar Biljana Marić, a u stvaranju filma učestvovali su i producent Aleksandar Đorđević, snimatelj LJubomir Tešinić, tonski snimatelj Duško Jovanović, rasvjeta Mario Paljević i Marko Stančević, montažer Vedran Marić, te reditelj Branko Lazić.

Dokumentarni film “Nema heroja bez maske” traje 55 minuta.

/Srna/

PODIJELI