Večernje novosti : Ilovčani za primjer

0
1722

Meštani dva prnjavorska sela posle Ljubice Simić skućili i Nadu Suvajac. Prikupili 8.500 maraka, zasukali rukave i sazidali kuću za samo mesec dana

PRNjAVOR – Udruženi i plemeniti meštani Gornje i Velike Ilove ispisali su još jednu lepu i humanu priču, podizanjem krova nad glavom svojoj socijalno ugroženoj komšinici, 62-godišnjoj Nadi Suvajac.

Kako su „Novosti“ pisale, ovdašnji žitelji su pre mesec dana izgradili kuću za Ljubicu Simić (58) i njenog tridesetsedmogodišnjeg sina Ljubišu, koji je od malih nogu invalid, ali i najavili realizaciju novog poduhvata.

Bili su odlučni u nameri da njihova komšinica Nada, koja živi sama od socijalne pomoći od 120 maraka, ruševni kućerak zameni lepom i prostranom kućom.

– Neizmerno hvala narodu koji mi je, uz pomoć načelnika Gatarića, izgradio novi dom koji sebi nikada ne bih mogla priuštiti. Stara kućica je, uz pomeranje greda, opasno škripala kad napravim svaki korak i svaki put kad dune vetar, pa je pitanje da li bih u njoj prirodnu smrt dočekala – kaže vidno ganuta Nada.

Blistao je od sreće i čelni čovek prnjavorske opštine, kojem je ovo na polovini mandata, uz vraćenih pet miliona maraka duga prethodne vlasti i druge investicije i poduhvate, sedma podignuta kuća za socijalno ili nekom drugom nevoljom pogođene sugrađane.

– Ponosan sam na Ilovčane i ovo je najbolji primer kako dobri ljudi, uz pomoć opštinskih vlasti, mogu i da u teška vremena pruže ruku pomoći i reše životne probleme onima kojima je pomoć najpotrebnija – rekao je dr Siniša Gatarić, načelnik prnjavorske opštine.

rs-prnjavor-MALA

Organizator ove humane akcije, Bogoljub Sančanin, predsednik Saveta MZ Gornja Ilova, kaže da su meštani prikupili 8.500 maraka i potom zasukali rukave napravivši kuću u rekordnih mesec dana.

– Niko nije uzeo ni marku za uloženi trud. Sve smo dali i uradili dobrovoljno. Posebno dragocena pomoć nam je direktora „Vodovoda“ Dragomira Đurđevića, komšije iz susedne Pečeneg Ilove, koji je obezbedio opremu za kupatilo – ističe Sančanin, inače odbornik SDS-a u prnjavorskoj skupštini.

VODA I PUT

Do neba vam hvala što više neću morati da svakodnevno prevaljujem put od gotovo kilometar do izvora – izustila je presrećna Nada Suvajac, pošto su joj načelnik Siniša Gatarić i direktor „Vodovoda“ Dragomir Đurđević, saopštili da su rešili pitanje dovoda i priključka pitke vode u njenu novoizgrađenu kuću. A vredni meštani su već doveli i prostrani put do njenog kućnog praga./N.Đurić-Večernje novosti/.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here