VEČERNJE NOVOSTI IZ PRNJAVORA: Bandere samo što ne padaju

0
1485

Zbog svakodnevnih nestanaka struje, Prnjavorčani najavili masovne proteste i neplaćanje računa.

Apsurdne “sjaj i bedu” elektro (ne)prilika u Prnjavoru ponajbolje ilustruju novoizgrađena raskošna upravna zgrada s jedne, i elektromreža na izdisaju, uz davno dotrajale trafoe i drvene bandere, s druge strane.

 To za posledicu ima gotovo svakodnevne prekide u napajanju električnom energijom u domovima očajnih meštana, ali i pogona privrednika. S razlogom, buntovni meštani najavljuju radikalnije proteste, pa i kolektivno neplaćanje struje, jer im je dogorelo do noktiju. Upozoravaju da neće više da ceh nebrige i pogrešnih prioriteta plaćaju otkazivanjem svojih kućnih aparata i mašina, a i stalno su u mraku.

Podjednako, više od 30 godina, dotrajala ranija upravna zgrada u očima rukovodstva “Elektrokrajine” imala je prioritet u odnosu na isto tako vremešne drvene bandere. Uoči prošlogodišnjih lokalnih izbora, u novootvorenu troetažnu zgradu, sa 660 kvadratnih metara, uloženo je 1,3 miliona maraka.

– Ova investicija omogućiće kvalitenije usluge distribucije električne energije, kao i bolje uslove za rad – najavila je Seka Kuzmanović, direktor “Elektrokrajine”, u prisustvu mnogobrojnih ministara.

Međutim, gotovo svakodnevni nestanci struje i pritom pričinjene štete govore da je prioritet prioriteta trebalo da bude više nego dotrajala elektromreža, a ne upravna zgrada. Najogočeniji su ojađeni meštani Otpočivaljke, Hrvaćana, Prosjeka, Orašja, Potočana, Srpovaca, Mravice, Vijačana. Istu muku muče i žitelji Babanovaca, Šibovske, Ilova, kao i ostalih delova ove krajiške opštine, sa više od 17.700 kupaca struje.

– Ovo je nikakav život, sa sve učestalijim mrakom i svakolikom ogromnom štetom. Umesto napred, guraju nas unazad – iznosi Nenad Petković iz Hrvaćana jade svojih sugrađana.

TRAŽE STRPLjENjE

POSLE više protestnih odlazaka predstavnika očajnih meštana u Banjaluku i najave novih i masovnijih, dr Darko Tomaš, načelnik prnjavorske opštine, inicirao je u prošli četvrtak dolazak rukovodstva “Elektrokrajine” u Prnjavor.

– Prnjavorčani su savesni kupci i platiše. Očekujemo da i snabdevanje električnom energijom bude takvo – rekao je Tomaš.

Rukovodstvo “Elektrokrajine”, sa direktorkom Sekom Kuzmanović pozvalo je na strpljenje, imajući u vidu da je “mreža stara više od tri decenije”, najavivši “velike radove na sanaciji dalekovoda i niskonaponske mreže u RS u naredne tri godine”.

Ninko Đurić  – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here