VEČERNJE NOVOSTI IZ PRNJAVORA: “Jugovići” organizuju straže

0
1952

Nepoznati razbojnici, očito dobro obavešteni i organizovani, nemilosrdno haraju Prnjavorom, “pokrivajući” gotovo sve delove opštine!

Policija traga za nepoznatim razbojnikom koji je proteklog vikenda u ovdašnjem selu Prisoje, maskiran i pod pretnjom oružja izvršio prepad u porodičnu kuću J. P., odakle je oteo 4.000 maraka. U rasvetljavanju ovog beskrupuloznog razbojništva, čijem činu je prisustvovala i vlasnica kuće N. P., uz policiju, uključilo se i banjalučko okružno tužilaštvo.

Na drugom kraju opštine, u prigradskom naselju Ratkovac, već danima miran san nemaju i na nogama su zabrinuti meštani u više od 50 domaćinstava, u Ulici braće Jugovića. Tamo su za vrlo kratko vreme nepoznati lopovi opljačkali tri kuće, a u obližnjim Donjim Galjipovcima i kamenorezačku radnju.

U Ratkovcu, iz domova Gajića, Đurića i Markovića ukradeni su novac, nakit i druge dragocenosti, dok je Dragan Vrhovac, vlasnik kamenorezačke radnje, pokraden bukvalno do gole kože. Banditi su ga ostavili bez novca, automobila i veće količine alata, u vrednosti većoj od 60.000 maraka.

Da ne bi doživeli sudbinu opelješenih meštana u gotovo samom centru grada u Ulici Vuka Karadžića, gde je provaljena i opljačkana gotovo svaka druga kuća, a iz jedne od njih ukraden i pištolj načelnika policije, Ratkovčani su, kako kažu, primorani da se organizuju u dnevnim i noćnim stražama!

– Nećemo sedeti i čekati skrštenih ruku. Primorani smo da organizujemo straže, zbog lopova koji nas i usred belog dana pljačkaju – pričaju za “Novosti” ojađeni meštani. – Naša komšinica je gotovo uvek celi dan i noć u svom domu, a lopovi su iskoristili odsustvo ove porodice, zbog pripreme za krsnu slavu, od nepunih sat vremena da je opljačkaju.

Policija je izvršila uviđaje, ali niko još nije uhapšen. Meštani zapažaju da se čak nije ni oglašavala o tome da su opljačkani, što smatraju velikom greškom.

– Stanovnici u Ulici Vuka Karadžića su predugo ćutali, sve dok se lopovi nisu do te mere osilili da su im iz kuća počeli iznositi puške i drugo oružje. Svesni smo da ni nama nije neki poseban adut što je naša ulica puna stanovnika policajaca i inspektora. Naprotiv! Pokazalo se, i kod nas, da to za nemilosrdne kriminalce nije nikakava prepreka. A, nećemo se ni hvaliti i pretiti da smo puni oružja i da ćemo lopove “pobiti ko zečeve”, kao što je to učinio onaj meštanin iz Karadžićeve ulice, pa su mu oni ukrali i “pumparicu” i “kolt” sa municijom. Jednostavno, mi poručujemo da smo prinuđeni da se organizujemo da odbranimo i zaštitimo svoju teško stečenu imovinu. Naravno, uz neizostavnu i dobrodošlu pomoć policije – poručuju “Jugovići”, u čijoj ulici uglavnom žive izbegli i raseljeni.

PRONAĐEN ZAPALjENi AUTOMOBIL

Policija mi je saopštila da je pronašla moj ukradeni automobil “feton”, vredan više od 50.000 KM, u šumi u rejonu Kokora i to – zapaljen! Traga nema od mog ukradenog novca iz kase, 11 brusilica i drugog skupocenog alata – s ogorčenjem je juče rekao za “Novosti” Dragan Vrhovac, vlasnik nedavno opljačkane kamenorezačke radnje.

Izvor: Večernje novosti -N.Đurić

PODIJELI