VEČERNJE NOVOSTI IZ PRNJAVORA: Kriv, izgleda, neko treći

0
1408

Službe u Prnjavoru negiraju odgovornost za nestanak struje i vode. I Vodovod i električari kažu da su bili “na visini zadatka”

PRNjAVOR – Odgovorni uistinu treba da budu odgovorni, a sa odgovornošću treba da se počne od glave a ne od repa! Načelnik Tomaš ukoliko svoj posao uradi temeljno i nepristrasno uveriće se da je za nastale “žeđ i mrak” u Prnjavoru, najmanje odgovorno Komunalno preduzeće “Vodovod”. Da su u ovdašnjoj “Elektrodistribuciji” bili na visini zadatka, tačnije da su kao prioritet uzeli snabdevanje električnom energijom izvorišta “Povelič” u Gornjoj Ilovi, slavine ne bi bile suve ni između 13. i 14. januara.

Direktor “Vodovoda” smatra da do 24-časovnog nestanka vode za više hiljada potrošača u gradu i seoskom severnom području opštine, priključenih na novi vodovod “Povelič”, ne bi ni došlo da imaju imalo korektniju saradnju sa rukovodiocem RJ “Elektrodistribucije” Prnjavor. Reč je o Đuri Buniću, ranijem direktoru upravo “Vodovoda”.

– Sigurni smo da Prnjavorčani ne bi ostali bez vode da su električari u prioritet uzeli rešenje problema u snabdevanju strujom Velike Ilove i našeg bazena. Od 12 naseljenih mesta severnog dela opštine, Velika Ilova je poslednja došla na red. Prioritet su čak imale i ulične rasvete – rekao je Đurđević.

BUNIĆ: RADILI PO 20 SATI

NEMA naše krivice pošto je cela Krajina bila zavejana i okovana snegom a naši radnici nadljudskim naporima otklanjaju sve kvarove. Ovo je juče izjavio “Novostima” Đuro Bunić, rukovodilac prnjavorske “Elektrodistribucije”.

– Dostavili smo načelniku Tomašu traženi izveštaj, u kojem se vidi da smo sve preduzeli kako bismo, kao malo koja opština u okruženju, odgovorili nevremenu. Naši radnici su dnevno radili čak i po 20 časova – rekao je Bunić.

On je istakao da ne želi bilo kakav sukob sa načelnikom Tomašem ili “Vodovodom”. Odbacujući optužbe iz svog nekadašnjeg preduzeća, Bunić im je preporučio da moraju da se pobrinu da nađu alternativna rešenja u snabdevanju strujom i vodom.

N. ĐURIĆ – Većernje novosti

PODIJELI