VEČERNJE NOVOSTI IZ PRNJAVORA: Naplata putarine bez Prnjavorčana

0
1175

ra nezadovoljstva u Prnjavoru zbog rezultata konkursa za rad na auto-putu „9. januar”. Posao dobili samo kandidati iz drugih gradova.

Pravu buru nezadovoljstva u Prnjavoru izazvali su rezultati konkursa “Autoputeva RS”, po kojima niko iz ovog grada nije dobio mesto na naplatnim stanicama auto-puta “9. januar” Doboj – Prnjavor – Banjaluka. Na noge su skočili iznevereni kandidati i čelni čovek opštine, a sve glasnije su i najave o mogućoj blokadi ove saobraćajnice!

Naime, niko od mnogobrojnih Prnjavorčana koji su konkurisali nije dobio posao u svom gradu, na 36 radnih mesta. Tako će na posao u naplatnim kućicama dolaziti 18 primljenih iz Banjaluke, 13 iz Doboja, i po jedan iz Teslića, Čelinca, Modriče, čak i Trebinja. Jedno mesto je ostalo upražnjeno, a na konkurs se prijavilo 300 kandidata.

Ogorčeni Prnjavorčani za pomoć su se obratili i načelniku opštine dr Darku Tomašu, koji je odmah presavio tabak na adresu “Autoputeva RS” sa zahtevom da mu se dostave kriterijumi konkursa, kao i na koji način su kandidati bodovani i ocenjivani.

– Nije se tražio direktor NASA, pa da nema ljudi iz Prnjavora koji ispunjavaju uslove. Garantujem da od 5.662, koji su na evidenciji Zavoda za zapošljavanje u opštini, sigurno ima onih koji mogu ovom poslu da odgovore. Ti građani su me izabrali da štitim njihove interese i to ću činiti svim zakonom dozvoljenim sredstvima – najavio je načelnik Tomaš.

Među Prnjavorčanima koji su na konkursu ostali “kratkih rukava” je i Marko Kovačević, diplomirani inženjer saobraćaja.

– Nismo dobili nikakvo obrazloženje, osim obaveštenja o kandidatima koji su primljeni. Nismo dobili ni bodovnu listu koji kandidati su zadovoljili uslove, a koji nisu. Posebno je interesantno da su bodovani poznavanje stranih jezika i rad na računaru, a da ti uslovi nisu traženi u konkursu – rekao je Kovačević, kojem za rad u kućici nije bila dovoljna ni diploma inženjera.

Marko Kovačević

U ime svojih mnogobrojnih kolega koji su se našli u bubnju od 300 kandidata je i Milan Drljić, inženjer saobraćaja, koji se pita zašto baš niko od Prnjavorčana nije primljen.

– Očekivali smo da bar trećina nas iz Prnjavora bude primljena i isto toliko iz Doboja, a ostali iz drugih opština – smatra Drljić.

Načelnik Tomaš čeka povratnu informaciju iz “Autoputeva RS”, nakon čega će, kaže, odlučiti o daljim koracima. Iznevereni kandidati su najavili žalbe, ali i, uz podršku sugrađana, kažu, spremni su i na radikalne poteze kao što su protesti i blokada naplatnih kućica i auto-puta! “Novosti” su u ponedeljak uputile zvaničan zahtev “Autoputevima RS” sa pitanjima na ovu temu, ali do zaključenja ovog izdanja, odgovor nismo dobili.

KALABIĆ: KAKAV ŠAMAR

Ogromno ogorčenje rezultatima konkursa mnogobrojni Prnjavorčani su ispoljili i na društvenim mrežama.

– Kakva šamarčina prnjavorskom SNSD, usred Prnjavora. Je li to podrška premijerke i Vlade. Previše smo progutali zbog auto-puta, ovo sada je iživljavanje – oglasio se na “Fejsbuku” Drago Kalabić, narodni poslanik SNSD.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI