VEČERNJE NOVOSTI iz Prnjavora: Pao dvojac razbojnika

0
4824

Hapšenjem opasnog tandema rasvetljene mnogobrojne krađe u banjalučkoj regiji. Stavili lisice Milošu Grmuši (25) iz Trna i Vladislavu Šilji (39) iz Sarajeva

USPEŠNOM akcijom pripadnika policijske stanice Prnjavor i inspektora banjalučkog CJB, koji su nedavno stavili lisice na ruke Milošu Grmuši (25), iz Trna kod Laktaša, i Vladislavu Šilji (39), iz Sarajeva, razrešena je serija beskrupuloznog gotovo jednogodišnjeg pustošenja krajiških domaćinstava. Pogotovo onih u Prnjavoru, na koje se odnosi čak 12 od ukupno na samom početku istrage 25 provala koje se stavljaju na teret ovom kriminalnom duetu.

Pogotovo mogu da odahnu žitelji Ulice Vuka Karadžića, barem što se tiče dugih prstiju Grmuše i Šilje, koji su se bukvalno na njih bili okomili odnevši im novac, nakit i druge dragocenosti. Sem toga, kako su “Novosti” pisale, ovi lopovi su “razoružali” gotovo svaku drugu kuću u ovoj ulici u samom centru grada. A, da nisu birali žrtve svedoči i podatak da je bez pištolja, i to službenog, ostao i načelnik banjalučkog odeljenja za opšti kriminalitet u upravi kriminalističke policije MUP RS.

Hapšenjem ovog lopovskog dueta rasvetljen je i niz drugih gotovo filmskih provala u domove Prnjavorčana, među kojima i svojevremeno austrijskog gastarbajtera Ranka M.

– Policija je pronašla pušku “pumparicu”, koju su mi lopovi, kao i kolt sa municijom, ukrali iz kuće. Da stvar bude bizarnija, puška je u zelenoj futroli pronađena u obližnjem komšijskom dvorištu – kaže Ranko. – Gotovo sedam meseci neobezbeđeno oružje, puška “pumparica”, bila je delom u snegu i živoj ogradi u dvorištu dostupnom deci.

Tokom istrage Grmuša je izjavio da mu je puška bila prevelika da je nosi po gradskim ulicama u toku dana. Istovremeno, građani na njih nisu obraćali pažnju, i ne sluteći da bi ih lopovi mogli pokrasti usred bela dana.

– Utvrđeno je da ovaj dvojac nije imao tipere, nego su se oslanjali na procenu da su u vremenu između 17 i 19 časova građani koji su u kućama budni i da drže drže upaljena svetla – kaže za “Novosti” izvor upućen u istragu.

PRI RUCI

BEZ 7.000 KM u sefu ostala je stanarka Karadžićeve ulice, a njen komšija, poznati ovdašnji privrednik, bez dva pištolja. Oni su im bili svakodnevno pri ruci, ali kako se pokazalo i lopovima prilikom upada u njihove domove. Slično je bilo i u tri domaćinstva u Ulici braće Jugovića, u prigradskom naselju Ratkovac.

HAPŠENjE

POGOTOVO policiji po teškim krivičnim delima poznati Miloš Grmuša i Vladislav Šilja uhapšeni su u realizaciji akcije kodnog naziva “Magistrala”. Lisice su im stavljene u Potočanima, kod Prnjavora, nakon što su iz kuće Rešide Ros, u obližnjoj Lišnji, ukrali, kod njih pronađeni, zlatni nakit. Zlato je preuzimala Grmušina devojka, koja ga je prodavala u drugim gradovima. Dvojac je posebnog čoveka imao za prodaju ukradenog oružja.

Ninko Đurić – VEČERNJE NOVOSTI

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here