VEČERNJE NOVOSTI IZ PRNJAVORA – Sahranjen Srbin ubijen u Beču

0
2373

Na mesnom groblju u rodnim Piplićima sahranjen Aleksandar Jelić (26), koji je misteriozno ubijen u Beču. Našao ga otac u garaži za tramvaje. Kraj tela telefon i skalpel.

PRNjAVOR – Desetog dana od misteriozne smrti u Beču, u četvrtak posle podne na mesnom groblju u rodnom zaseoku Piplići prnjavorskog sela Kremna, sahranjen je 26-godišnji Aleksandar Jelić, Srbin na privremenom radu u Austriji.

Niko ne zna okolnosti pod kojima je stradao. Jedino je, kako “Novosti” saznaju, izvesno da je mladiću prerezan vrat!

Aleksandra je mrtvog u jednoj od bečkih garaža za tramvaje, u lokvi krvi, pronašao otac Novak. Kraj tela su pronađeni njegov isključen mobilni telefon i krvavi skalpel. Otac, inače, u Austriji radi gotovo dve decenije, dok je sin tamo hleb počeo da zarađuje od pre dve godine.

Kako “Novosti” nezvanično saznaju, pošto zvaničnih informacija o ovoj tragediji nema, austrijska policija je otvorivši opsežnu istragu saslušala desetine osoba, ali, zvanično još niko nije osumljičen za ubistvo. Bečka policija je, konačno, tek posle obdukcije dala “zeleno svetlo” za sahranu.

A u domu Jelića, zavijenom neizmernom tugom, na kremanskom bregu iznad Prnjavora, odjekuje lelek. I rodbine, komšija i poznanika pristiglih iz svih krajeva i iz inostranstva. Pre nego što se gotovo kilometarska pogrebna povorka protegla do mesnog groblja, sklopljen je vakumirani sanduk, a oko vrata pokojnika bila je – marama.
VENČANjE Kako saznajemo, policija analizira i okolnosti da je Aleksandar zvanično bio venčan sa izvesnom državljankom Srbije. Navodno fiktivno zbog sticanja austrijskih papira, koje je u međuvremenu i stekao. Saznajemo da mu je u vreme njegovog stradanja u Austriji u poseti bila i njegova višegodišnja devojka – verenica iz Prnjavora.

– Pokrijte ga, molim vas, uskoro će zima da mu ne bude hladno – naricala je neutešna majka Slobodanka, dok su joj dete predavali crnoj zemlji, u sanduku pokrivenim ćebetom. – Sine moj, zar sam te morala roditi tako nesrećnog. A, 25. si trebao slaviti rođendan.

Inače, prvobitno je iz Beča stigla vest da je Aleksandar stradao od udara tramvaja. Pokušao je otac Novak da bar malo ublaži prvi šok supruzi Slobodanki i Aleksandrovim sestrama Mileni i Milkici, ali uzalud.

Krajnje je misteriozno to što je Aleksandrov telefon postao nedostupan tog ponedeljka već od 6.30, odmah po odlasku na posao. Da bi, navodno, posle podne bio dostupan na dva sata. Tog popodneva zabrinutom ocu u potrazi za sinom čuvar nije dozvolio ulazak u firmu, pa je i on, kako saznajemo, podvrgnut policijskoj istrazi. Mrtvog sina je našao nedaleko od mesta gde se on presvlačio za odlazak u obližnji hangar, gde je radio na čišćenju magacinskog prostora. Neobično je da se povodom ovog misterioznog slučaja nisu oglašavali ne samo austrijski policija, već i tamošnji mediji. Ni u MUP-u RS nisu upoznati o stradanju njenog, odnosno državljanina BiH. “Novosti” su prve i jedine ispisale redove o slučaju koji je, kako kažu, uneo veliku uznemirenost među naše gastarbajtere u Austriji.

BIO OMILjEN

Dragan Preradović, takođe prnjavorski gastarbajter, stanuje u Beču “vrata do vrata” sa Jelićima. Potvrdio nam je da se Aleksandaru svaki trag izgubio u ponedeljak, 10. novembra.

– Noć pre smo sedeli u mom stanu i ništa nije upućivalo na tragediju. Inače, Aleksandar je bio izuzetno vredan i veoma omiljen u svojoj firmi. Ne znam ko je mogao i da pomisli da mu neko zlo nanese – kaže Preradović, dodajući da je ova tragedija pogotovo među gastarbajterima u Beču izazvala šok i veliku zabrinutost.

TRI VERZIJE DOGAĐAJA

– U nedostatku tragova eventualne borbe, policija praktično nije znala odakle da krene. Čak je u opticaju teza koja, navodno, ne isključuje ni nehotično samoubistvo. Mada je to vrlo malo verovatno. Moguće da je reč o sračunatom uljuljkivanju eventualnih počinilaca – kaže izvor “Novosti”, blizak istrazi. – Jedni od kuloarskih priča je da je žrtva, navodno, pre nego što joj je prerezan grkljan, zadavljena žicom. Postoji i verzija da se nesrećni mladić, ni kriv ni dužan, zatekao “u pogrešno vreme na pogrešnom mestu”.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here