VEČERNJE NOVOSTI: MISTERIOZNO OTKRIĆE KOD PRNjAVORA: Rupe pune “zlatnog” peska!

0
3664

Otkriće u Velikoj Ilovi iznad Prnjavora rasplamsalo maštu meštana. Izbačen pesak iz tajanstvenih rupa braća Vujinović poslaće na analizu

 MISTERIOZNE rupe sa kubicima izbačenog peska u Velikoj Ilovi, iznad Prnjavora, izazvale su nedoumice, ali i rasplamsale maštu ovdašnjih meštana. Istovremeno sa ovim otkrićem vaskrsle su i priče o navodnom postojanju dragocenih metala i ruda na ovim prostorima, ali i poruka-upozorenja! Šest metara duboke rupe, prečnika oko pola metra, “ukazale” su se u šumi Bukvik braće Vujinović

– U potrazi za gljivama sa bratom Nedeljkom i suprugama, nabasali smo na ovaj nesvakidašnji prizor u našoj šumi – priča Luka Vujinović. – Pet rupa bile su jedna uz drugu na razdaljini od svega nekoliko metara, dok je šesta rupa udaljena četrdesetak metara.

U prvi mah pomislili su da je to delo ljudskih ruku, a onda da su svoje šape tu umešali jazavac, lisica ili neka druga životinja.

– Međutim, teško da bi bilo koja životinja desetine kubika peska mogla tek tako da izbaci iz zemlje. A čovek bi to mogao tek uz pomoć neke specijalne mašine, pošto se rupe od otvora protežu više od pet metara, a potom se pod uglom spuštaju u zemlju, do nepoznate dubine – kažu Velibor Vili i Slavko, braća Vujinović, koji su poput mnogih ne samo meštana došli da se uvere u do sada čudo neviđeno u Bukviku.

Zagovornici teze da je reč o nekoj podzemnoj reakciji prirode oslanjaju se na činjenicu da pri nastajanju misterioznih rupa uopšte nisu uočene ljudske stope ni životinjske šape.

– Ne zemlja, nego nekakav čudan, gotovo nepoznat pesak je izbačen iz utrobe zemlje. Pomalo zlatkaste boje. Naravno da se nismo “popalili” nekim tvrdnjama da je u našoj šumi otkrivena zlatna žila, ili neka vredna ruda, ali ćemo pesak poslati na stručnu analizu – odlučni su Vujinovići.

Braća Luka i Velibor Vujinović

PORUKA UPOZORENjA

ZBOG odsustva ljudskih i životinjskih tragova oko rupa, vrlo je moguće da je reč o svojevrsnoj poruci prirode iz dubine zemlje. Sa obližnjeg izvorišta Povelič pitkom vodom se snabdevaju hiljade žitelja šest seoskih mesnih zajednica i grad Prnjavor, pa je, možda, ovo poruka upozorenja da su otkriveni novi izvori ili, ne dao Bog, da voda presušuje – kaže za “Novosti” Slavko Slavuj, jedan od četvorice braće Vujinovića, u prethodnom mandatu potpredsednik SO Prnjavor.

PODIJELI