VEČERNJE NOVOSTI O TRAGEDIJI U VIJAČANIMA: DEČAKA UBILA STATIVA

0
1378

U Prnjavorskom selu Gornja Mravica sahranjen Marko Milijević (12). Na njega je pala metalna konstrukcija gola. Preminuo u Banjaluci.

Tragično nastradali učenik 12-godišnji Marko Milijević, nakon gotovo četvorodnevne životne borbe u komi, sahranjen je u subotu posle podne u mesnom groblju Brezici, zaseoku prnjavorskog sela Gornja Mravica. Nesrećni dečak je preminuo u petak ujutro u banjalučkom Kliničkom centru, od povreda zadobijenih prošlog utorka, pošto se na njega obrušlila konstrukcija metalnog gola, na školskom igralištu u Donjim Vijačanima.

– Bože, upokoji ovo dete, našeg Marka – reči su lokalnih sveštenika koje su odzvanjale Brezicima. Jecaji su parali nebo, a dečaka su na poslednji počinak ispratili neutešna majka Borka (39), baka Grozda (74), deda Milenko (75), kao i dečakova rodbina, drugari i komšije.

Dečak je sahranjen po pravom olujnom nevremenu, pa su svi imali utisak da je i nebo plakalo za Markom.

Opelo je služeno i ispred kuće dede Milenka i bake Grozde, u kojoj je praktično Marko od rođenja i živeo.

– Nasledniče moj, ustani da deda umesto tebe legne, nasledniče moj – jecao je Milenko.

Bolom skrhani deda je uspeo da reporteru „Novosti“ izusti da je sve do ove tragedije smatrao da je najsrećniji čovek na svetu.

– Našoj sreći nije bilo kraja kada se 2004. naš Marko rodio. Supruga Grozda i ja dobili smo tri kćerke, pa nas je sunce ogrejalo kada je na svet došao Marko, a kćerkinu nesrećnu ljubav smo prevazišli tako što smo mu dali naše prezime Milijević. Svaki dan smo se veselili gledajući ga kako raste i izrasta u mog naslednika. Ionako smo sve troje slabog zdravlja, a srce nam od sada ostaje na groblju u Brezicima – izustio je bolom skrhani starina.

Za to vreme su majka Borka i baka Grozda grčevito milovale kovčeg i nepomično anđeosko lice dečaka vapeći: „Sine, čedo naše, probudi se“.

NESREĆA NA ŠKOLSKOM IGRALIŠTU

PREMA nezvaničnim informacijama, Marko koji je bio učenik šestog razreda OŠ „Vuk Karadžić“, u Donjim Vijačanima, stradao je, posle završetka nastave, na školskom igralištu.

Prema tvrdnjama očevidaca, on se uhvatio za konstrukciju metalnog gola koja je potom pala na njega i betonsku podlogu. U teškom stanju je prebačen u prnjavorski Dom zdravlja, a potom u Banjaluku, gde je u petak izgubio bitku za život. Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here