Večernje novosti: Uvreda za premijerku?

0
1143

Odbornici SNSD napustili sednicu prnjavorskog parlamenta jer je načelnik opštine Siniša Gatarić, po njihovom mišljenju, u neprimeren kontekst stavio premijerku RS i austrijskog šefa diplomatije.

išljenje čelnog čoveka prnjavorske opštine dr Siniše Gatarića da sudbina i bolji dani Srpske, pa i ove lokalne zajednice, zavise od toga da li je premijerka Željka Cvijanović, kako je rekao, primila Sebastijana Kurca, izazvala je juče u ovdašnjem parlamentu pravi šok i ogorčenje opozicije. Kao opareni, pošto nisu od načelnika Gatarića dobili traženo izvinjenje, zasedanje je demonstrativno napustilo svih šest odbornika SNSD, a pridružio im se i „nezavisni“ dr Branko Šikanić.

– Naravno da nema potrebe za izvinjenjem, jer sam jasno naglasio da je reč o Kurcu Sebastijanu, ministru inostranih poslova Austrije – pojasnio je novinarima Gatarić. – Uostalom, cela Hrvatska se veselila kad je, kako je javio RTL, ministarka Vesna Pusić, doslovno citiram: „u Zagrebu primila Kurca, i da je veselje trajalo sve dok nije otišao iz lepe njihove“. Nije mi jasno šta to prnjavorski SNSD-ovci imaju protiv te posete, za razliku od Hrvata, praveći se većim katolicima od pape.

Zgranutu opoziciju su na noge podigle i Gatarićeve reči da bolji dani zavise i od toga da li će premijerka primiti „veliki ili mali“, bez obzira na to što je on pojasnio da jasno misli na kredit.

– Ne bojim se zaprećene tužbe opozicije da sam, navodno, uvredio premijerku. Ispravnim tumačenjem Vukovog jezika dokazaću da nisam mogao drugačije, odnosno da sam se ispravno izrazio. Opozicionari ionako ne prisustvuju sednicama, pa su moje reči zloupotrebili kao povod, umesto da raspravljaju o utrošku budžetskih sredstava – kaže Gatarić, koji je, inače, pre više od godinu dana tužio premijerku, pošto ga je ona, po njemu, neosnovano oklevetala da je, za trenutak, zaustavio radove na auto-putu Doboj – Prnjavor -Banjaluka.

I OEBS ŠOKIRAN

IZ Opštinskog odbora SNSD Prnjavor saopšteno je da je Gatarić u potpuno mirnoj atmosferi, bez ikakvog povoda, za govornicom i pred kamerama Cvijanovićevu izvređao kao premijera, ženu i majku, čime su i predstavnici OEBS bili šokirani.

– Ovakvim bahatim i prostačkim ponašanjem, Gatarić nas je zavadio sa svim normalnim ljudima i doveo u izolaciju opštinu, koju sada zaobilaze ugledni ljudi – dodaje se u saopštenju.

Ninko Đurić – Večernje novosti

PODIJELI