Većina u SO Prnjavor: Tomaš opstruiše rad lokalnog Parlamenta

0
371

Vladajuća većina u prnjavorskom Parlamenutu, na čelu sa predsjendikom Skupštine opštine Mirkom Bukvićem održala je pres konfereniju na kojoj su sumirali nedavno održani nastavak pete sjednice Skupštine opštine Prnjavor. Naveli su da načelenik Darko Tomaš ne želi da sarađuje sa legano formiranom većinom i da zbog toga najviše trpe stanovnici Prnjavora.

Kažu da rad lokalnog parlamenta otežan zbog nesaradnje načelnika opštine Darke Tomaša i njegovog opstruisanja rada lokalnog parlamenta. Navode na su na porteklom zasijedanju skupštine podržali brojne odluke, koje su bitne za stanovnike Prnjavora, kao što su Program za poljoprivredu i boračka pitanja. S druge strane, načelnik Darko Tomaš, kako navode, ne želi da čuje za saradnju.

Predsjednik prnjavorskog parlmenta Mirko Bukvić kaže da je zbog povlačenja radnika stučne službe od strane Tomaša, rad Skupštine otežan. Navodi da je ovaj potez načelnika bio nezakonit i da je o svemu obaviješteno Ministarstvo uprave i lokalne samouprave i nadležna inspekcija.

Šef Kluba odbornika DNS-a Dragan Radić rekao je da će na narednoj sjednici odbornici ponovo disutovati o presudi Vrhovnog suda RS, po kojoj je Opština dužna da ispalti 1.200.000 KM.

Nastavak pete redovne sjednice Skupštine opštne Prnjavor zakazn je za utorak, 29. maj.

TV K3

PODIJELI