“VEDRI ĆEMO DOČEKATI ĐAKE” Učiteljica koja je održala prvi TV čas u Srpskoj poslala SNAŽNU PORUKU

0
204

Za 20 minuta može se dati osnovno gradivo djeci, a može se i pitati koliko su djeca razumjela, a onda dalje raditi preko zadaća i vidjeti sljedeći dan koliko se usvojilo.

Ocjena je to banjalučke učiteljice Branke Lovrić Bosnić, koja je prije nekoliko mjeseci održala i prvi televizijski čas za osnovce u Srpskoj, u uslovima pandemije virusa korona.

Uoči ponovnog polaska djece u škole u RS, ona je poručila da je i za nastavno osoblje mnogo toga što se tiče nove školske godine novo. Zbog toga je prije ulaska u odjeljenja teško, kaže, reći kako će nastava teći, ali su učitelji i nastavnici znalci svog posla.

– Postavite nam ta pitanja poslije prve sedmice, kada uđemo u odjeljenja – rekla je ona, odgovarajući na pitanja novinara uoči prvog dana škole u RS.

Po njenim riječima, nastavno osoblje se i psihički pripremilo da danas vedri i nasmijani, te – što je najvažnije – sigurni u sebe, dočekaju đake, a posebno prvačiće.

– Mislim da su sve službe škola spremne za početak nove školske godine. Za sve nam treba vrijeme, a nadam se da ćemo prvo svi biti zdravi. Treba nam i saradnja s roditeljima, da oni poštuju preporuke, koje smo dobili. I da imamo obostrano povjerenje i podršku. Radićemo i daćemo sve od sebe, kako na ljudskom, tako i na obrazovnom nivou – poručila je ona.

Prvi dan u školi biće, dodaje, posvećen razgovoru s djecom o tome kako se vladati u novim situacijama.

– Svi u osnovnom obrazovanju RS će ovaj dan posvetiti novim pravilima ponašanja u odjeljenjima. Mi odgovaramo za vrijeme provedeno u školi i poznato je da nema napuštanja učionice za vrijeme odmora, da djeca odlaze u toalet za vrijeme časa, te nema šetnje. To je timski rad, veoma odgovoran. Pojedinac ne može mnogo, ali zajedno možemo sve – kaže ova prosvjetna radnica, koja je četvrta generacija učitelja u porodici.

/Srpskainfo/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here