Veljko Ražnatović u maminom „pritvoru“

0
2224

Pjevačici Svetlani Ceci Ražnatović (40) sud bi mogao naložiti da ona ne smije da ostavlja bez stalnog nadzora sina Veljka Ražnatovića (17), koji je prema navodima krivične prijave ispred roditeljske vile u ulici Ljutice Bogdna istukao Mihaila Jovanovića (17).

Da će Ceca morati da drži Veljka pod budnim okom, potvrđuje i advokat Nebojša Perović, koji objašnjava da se sud u ovakvim situacijama najčešće opredjeljuje za mjeru pojačanog nadzora.

– U konkretnom slučaju krivični postupak vodiće se pred Višim sudom u Beogradu, u okviru posebnog odjeljenja za maloljetne počinioce krivičnih djela. Za navedeno krivično djelo može se izreći vaspitna mjera u koju spadaju sudski ukor, mera pojačanog nadzora ili upućivanje u vaspitno popravni dom – kaže Perović.

On ističe da je olakšavajuća okolnost i to što u tuči niko nije zadobio teške tjelesne povrede i da nije došlo do težeg uznemiravanja spokojstva i mira građana.

– Zato smatram da nema mjesta nekoj težoj kazni ili mjeri. Ipak, sud je taj koji će na kraju donijeti odluku, cijeneći sve činjenice koje će biti iznijete i od tužilaštva i od odbrane – rekao je advokat.
Zlatko Nikolić, kriminolog, ističe da se u Srbiji takvih tuča u kakvoj je i vjerovatno Veljko Ražnatović učestovao dogodi na stotinu, ali da niko o tome ne piše.

– Mediji tog dečka ne ostavljaju na miru. On je kao i svaki mladić u tom uzrastu željan pažnje, i to nevezano sa tim ko su mu roditelji. Ipak, nije fer da Veljko nosi toliko breme na svojim leđima, jer on zbog svojih godina nije sposoban za to – naveo je Nikolić i dodao:

– Takođe, zbog njegovih roditelja se njemu sve mjeri i pomnožava sa pet, pa tako i ta tuča. A takvih incidenata ima na stotine.

PODIJELI