Vest Hem će imati najveći stadion u Londonu

0
281

Vest Hem želi da proširi kapacitet London Stadiona za preko 2.000 mesta kako bi ga načinili najvećim u engleskoj prestonici.

Čelnici Vest Hema imaju u planu da svoj stadion sa 60.000 mesta proširi na 62.500 mesta, a eventualno i na maksimalnih 66.000, koliko je primao tokom Olimpijskih igara 2012.

Trenutno je najveći stadion Totenhema, čiji je kapacitet 62,062 mesta.

Već u ponedeljak su se gradski većnici sastali sa čelnicima Vest Hema kako bi pregovarali o ekspanziji nekadašnjeg Olimpijskog stadiona.

“Uvek je klub imao želju da proširi svoj stadion, a sada su i učinili taj potrebni iskorak kako bi Vest Hem imao 62.500 mesta i tako postao najveći u Londonu”, rečeno je iz kluba.

London Stadion može da ugosti oko 80.000 ljudi na koncertima, a relativno skoro je i bio domaćin bejzbol utakmice MLB lige, kada su igrali veliki rivali Njujork Jenkisi i Boston Red Soksi.

Najveći stadion u Londonu i celoj Britaniji je Vembli, sa 90.000 mesta, ali na njemu fudbalske mečeve igra samo reprezentacija Engleske, uz domaćinstvo finala kupova i baraža za plasman u viši ligaški rang.

Nakveći klupski stadion je Old Traford na kojem igra Mančester junajted. Njegov kapacitet je 75.700 mesta

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here