Više od 500 pripadnika policije darovaće krv u naredna dva dana

0
291

Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske organizuje akciju dobrovoljnog davanja krvi u okviru koje će sutra i u srijedu, 31. jula, krv darivati više od 500 pripadnika MUP-a Srpske, na području svih policijskih uprava.

Izjave za novinare planirane su sutra u Zavodu za transfuzijsku medicinu Republike Srpske u Banjaluci u 9.30 časova, najavljeno je iz MUP-a.

Pripadnici Policijske uprave /PU/ Doboj će sutra i u srijedu, 31. jula, drugi put ove godine darivati krv na Odjeljenju za transfuziologiju Opšte bolnice “Sveti apostol Luka” u Doboju.

U 8.00 časova, kada su predviđene i izjave za novinare, prvi darovaoci krvi biće rukovodioci PU i organizacionih jedinica, nakon čega će im se pridružiti i policijski službenici sa područja opština koje operativno pokriva PU Doboj. Na akciju će se odazvati 60 davalaca krvi, saopšteno je iz PU Doboj.

U Trebinju policijski službenici će darivati krv sutra u prostorijama Odjeljenja za transfuziju krvi Opšte bolnice Trebinje u 8.00 časova. Izjavu za novinare daće policijski službenik Dragan Dobranić u 10.00 časova ispred prostorija Odjeljenja za transfuziju krvi Trebinje.

Akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Nevesinju biti održana u srijedu, 31. jula, u 9.00 časova, saopšteno je iz PU Trebinje.

Pripadnici PU Istočno Sarajevo sutra će dobrovoljno dati krv u Odjeljenju za transfuziju krvi u Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu.

Akcija je planirana od 8.00 do 14.00 časova, a biće nastavljena i u srijedu, 31. jula, u istom terminu, saopšteno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo i najavljeni da su izjave za novinare planirane sutra u 12.00 časova ispred Kliničkog centra Kasindo.

Pripadnici Policijske uprave Bijeljina sutra će dati krv za potrebe Zavoda za transfuziju Republike Srpske. Akcija će početi u 8.00 časova u bijeljinskoj Službi za transfuzijsku medicinu, a izjave za medije planirane su u 9.30 časova, najavljeno je iz bijeljinske PU.

Policijski službenici PU Gradiška sutra će darivati krv u 8.00 časova u Javnoj zdravstvenoj ustanovi Bolnica Gradiška – Zavod za transfuzijsku medicinu, a izjava za novinare planirana je u 9.00 časova u toj zdravstvenoj ustanovi.

“Policijski službenici PU Gradiška dobrovoljno će darivati krv onima kojima je najpotrebnije, pokazujući na taj način humani aspekt policijske profesije”, saopšteno je iz ove uprave.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here