Višković: Јačati zdravstvene kapacitete

0
438

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas u Banjaluci sa otpravnicom poslova Norveške ambasade u BiH Siri Anderson.

Višković je izrazio zahvalnost na donacijama koje je Norveška, kao dio podrške u borbi protiv pandemije virusa korona, uručila Republici Srpskoj u vrijeme kada je bilo najteže doći do medicinske opreme, kao i intenzivnom pružanju podrške našim zdravstvenim institucijama za vrijeme vanrednog stanja, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Tokom sastanka akcenat je stavljen na trenutnu epidemiološku situaciji u Republici Srpskoj, kao i preventivne mjere koje se provode u cilju sprečavanja širenja virusa korona.

Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske pravovremeno reagovala donošenjem određenih mjera kako bi zaštitila zdravlje svojih građana i sačuvala zdravstveni sistem, istakavši važnost daljeg jačanja svih zdravstvenih kapaciteta u Republici Srpskoj.

Premijer Srpske upoznao je otpravnicu poslova Norveške ambasade u BiH sa setom ekonomskih mjera za naredni period, podsjetivši da je Vlada Srpske prva u regionu donijela određene mjere i rješenja s ciljem saniranja ekonomskih posljedica, kao ipodršci koje su institucije Republike Srpske pružile privrednim subjektima čiji je rad za vrijeme vanrednog stanja bio otežan ili potpuno obustavljen.

Sagovornici su se saglasili koliko je značajna međusobna podrška, razmjena iskustava i solidarnost u ovim trenucima kada se cijeli svijet suočava sa pandemijom, navedeno je u saopštenju.

/RTRS/

PODIJELI