Višković – Hagelberg: Ključni prioritet – unapređenje standarda građana

0
385

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković razgovarao je danas sa ambasadorom Švedske u BiH Andersom Hagelbergom.

Ambasador Hagelberg predstavio je programe i projekte koje ambasada Švedske u BiH podržava i sprovodi, s naglaskom na razvojnu pomoć koja se odnosi na ekonomsku podršku, unapređenje životne sredine, te doprinose u procesu evropskih integracija.

Takođe, istakao je da su opredjeljenja da se kroz povećane aktivnosti sa projektima u okviru razvojne podrške i saradnje nastavi i u budućem periodu.

Višković istakao je jasnu opredijeljenost institucija Srpske u procesu evropskih integracija, a što je vidljivo kroz sve aktivnosti koje Vlada Srpske među prvima u BiH sprovodi i ispunjava.

Premijer Srpske upoznao je ambasadora Švedske sa mjerama i ciljevima koje su predviđeni Programom ekonomskih reformi, istakavši da je stvaranje uslova za unapređenje standarda svih građana i privredni razvoj među ključnim prioritetima rada Vlade Republike Srpske.

Tokom sastanka razmijenjena su mišljenja i o drugim aktuelnim političkim i ekonomskim temama u Republici Srpskoj, BiH i regionu, saopšteno je iz Biroa za odnose sa javnošću Vlade Republike Srpske.

Sastanku je prisustvovala i ministarka finansija u Vladi Republike Srpske, Zora Vidović.

(Srna)

PODIJELI