Višković naložio Šeraniću i Pavloviću: Hitno ispitati kako je došlo do propadanja vakcina

0
318

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković zatražio je i naložio ministru zdravlja i socijalne zaštite Alenu Šeraniću i gradonačelniku Prijedora Daliboru Pavloviću da se pod hitno ispita zbog čega je i na koji način došlo do propadanjai uništavanja 1.300 doza vakcine Sputnjik komponente 2, u Domu zdravlja u Prijedoru.

Višković je zatražio da gradonačelnik Prijedora preduzme sve neophodne radnje kako bi se sankcionisali odgovorni za štetu koja je prouzrokovana uništavanjem 1.300 doza vakcine, s obzirom na to da je Dom zdravlja u nadležnosti grada Prijedora, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

– U situciji kada se Republika Srpska bori da zaštiti zdravlje svojih građana, omogući i ubrza isporuku plaćenih vakcina za potrebe stanovništva u Republici Srpskoj, ne smije se i ne može dozvoliti da se neodgovornim ponašanjem i postupcima pojedinaca ugrožava imunizacija u Republici Srpskoj i ugrozi zaštita zdravlja naših građana – navedeno je u saopštenju.

Iz Vlade podsjećaju da je Republika Srpska izdvojila 20 miliona KM čime je platila milion doza vakcina što je količina koja je potrebna da 500.000 građana u Srpskoj dobije besplatno vakcinu. Dodaju da se svakodnevno preduzimaju sve radnje da se ispoštuje ugovorena dinamika isporuke vakcina.

/RTRS/

PODIJELI