Višković: Nezaposlenoj djeci poginulih boraca 1.000 KM

0
350

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da će nezaposlenoj djeci poginulih boraca biti isplaćeno 1.000 KM.

Višković je za RTRS rekao da će ta sredstva biti isplaćena u septembru.

Predsjednik Vlade Republike Srpske rekao je da će u septembru biti isplaćena i mjesečna pomoć od 750 KM za porodice sa četvoro i više djece u kojima je jedan od roditelja nezaposlen.

Višković je naveo da će isplata početi čim se prikupe podaci posredstvom udruženja koja okupljaju porodice sa četvoro i više djece.

On je pojasnio da će do kraja godine ova sredstva biti isplaćivana kao jednokratna pomoć, jer je potrebno izvršiti izmjene zakona što će se, kako je rekao, desiti narednih mjeseci, nakon konstituisanja novog saziva Narodne skupštine.

Premijer je pojasnio da je odluka o isplati mjesečne pomoći porodicama sa četvoro i više djece, kojih ima oko 1.300, donesena kao jedna od mjera pronatalitetne politike u Republici Srpskoj.

Višković je rekao da nije isključena mogućnost da novčana pomoć bude uvedena i za porodice sa troje djece u kojima je jedan od roditelja nezaposlen.

Govoreći o inflaciji, Višković je rekao da je Vlada Srpske kod kreiranja budžeta predvidjela inflatorna kretanja u 2022. godini, da je adekvatno reagovala, između ostalog, i povećanjem plata i penzija.

Podsjetio je da je Vlada izdvojila sredstva i za isplatu pomoći mladima, penzionerima i boračkim kategorijama.

Premijer je istakao da Srpska bilježi rast prihoda od poreza.

“Ta sredstva od rasta prihoda vratili smo našim građanima” rekao je Višković za RTRS.

Dodao je da Republika Srpska bilježi rekordan broj zaposlenih i veću prosječnu platu u odnosu na FBiH.

PODIJELI