Višković: Program reformi BiH ne prejudicira konačnu odluku o članstvu u NATO

0
355

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da Program reformi BiH ne prejudicira konačnu odluku o članstvu u NATO-u, za čije usvajanje će, kako je naveo, biti potrebna dodatna odluka Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH.

“Reći ću vam jednu rečenicu iz tog dokumenta – `Ovaj dokument podnosi se bez prejudiciranja konačne odluke o članstvu, a za čije usvajanje će biti potrebna dodatna odluka Predsjedništva i Parlamentarne skupštine BiH`. Sada ovim kritičarima dajem za pravo da analiziraju šta kaže ova rečenica”, rekao je Višković sinoć za Alternativnu televiziju.

Višković je naglasio da je potrebno shvatiti da je riječ o zajedničkom dokumentu u BiH, te da ne bi bilo dobro da ima podbjednika i pobijeđenih.

“Bitno je reći da ovaj dokument ide dan nakon formiranja Savjeta ministara i ako se iz nekog razloga ne formira, onda ni taj dokument neće biti poslat. Sa pozicije predsjednika Vlade (Republike Srpske) mogu reći da nam je bitno da se formira Savjet ministara i Vlada Federacije BiH zbog svih građana. Imamo dosta zajedničkih projekata i poslova koji su pred nama”, istakao je Višković.

(Srna)

PODIJELI