Višković: Radiću na dobrobiti Srpske i njenih građana

0
287

Novoizabrani predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je večeras u Banjaluci da će predano raditi za dobrobit Srpske i njenih građana.

Višković je rekao novinarima u holu Narodne skupštine da će sve što je predočio u ekspozeu pokušati da realizuje.

“Već od danas očekuje nas predan rad i samo rad. Spreman sam na sve ovo zarad dobrobiti Srpske”, rekao je Višković.

On je istakao da će jedan od prioriteta biti rad na rješavanju problema u zdravstvenom sistemu.

“Moraćemo zaustaviti gomilanje obaveza u zdravstvenom sektoru i propisati mjere za rješavanje nagomilanih problema u zdravstvenom sistemu”, poručio je Višković.

On je rekao da se mora doći u poziciju da zdravstvo uđe u trezorski sistem poslovanja i dodao da novi ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić ima veliko iskustvo u zdravstvu.

Premijer kaže da je Srpskoj potrebna digitalizacija i uvođenje registara na osnovu kojih se mogu kreirati određene politike.

“Moramo uvesti registar zaposlenih, podsticaja, boračkih kategorija, socijalnih davanja i druge”, rekao je Višković.

Novoizabrani ministar zdravlja i socijalne zaštite Srpske Alen Šeranić rekao je da je 11 godina radio u ovom ministarstvu, što je, kako kaže, veliko iskustvo.

“Cilj je finansijska stabilizacija zdravstvenog sektora, kao i definisanje plana ljudskih resursa u ovom sistemu”, rekao je Šeranić.

On je izrazio nadu da će u naredne četiri godine biti sprovedeni svi zacrtani planovi u pomenutom sektoru.

Novoizabrani ministar za naučnotehnološki razvoj, visoko obrazovanje i informaciono društvo Srpske Srđan Rajčević rekao je da to ministarstvo čine tri široka resora kojima će se detaljno pozabaviti već narednih dana.

“Tu prije svega mislim na visoko obrazovanje jer je to jedan od prioriteta rada buduće Vlade. Ići ćemo u implementaciju svih mjera o kojima je Višković govorio u ekspozeu”, rekao je Rajčević.

On je naveo da će raditi na uspostavljanju sistema elektronske uprave u Srpskoj i digitalizaciji društva u cjelini.

Poslanik PDP-a Jelena Trivić rekla je da nije prisustvovala glasanju o novoj vladi u znak protesta jer je Dragan Lukač ponovo izabran za ministra unutrašnjih poslova.

(Srna)

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here