VIVIA 3X3 Streetball Prnjavor: Ecos-Romari novi šampion

0
1563

Finalno veče VIVIA 3X3 Streetball Prnjavor 2016 zbog loših vremenskih uslova odigrano je u dvorani „Sloga“.

Prve mečeve finalnog dana odigrale su djevojčice. Tri ekipe su nastupile u revilajlom dijelu. CM je nastupao u sasvatu Marina Barać,  Ivana Barać, Lidija Vukadinović, Gabrijela Šestić. Za ekipu Cafe Moka nastupale su Branka Nikolić, Milanka Modić, Nikolina Ivanić a za Butik Milano Maja Garonja, Jovana Ilišković, Katarina Lukanović, Tijana Humenjuk.

Pred prepunim tribinama prnjavorske sportske dvorane prvi šampioni finalne večeri postali su pioniri ekipe MIS Sport iz Prnjavora koji su u finalu savladali MB Motors iz Dervente (Stefan Savić, Aleksandar Šarović, Raovan Škrga i Kristijan Vetkmić)  rezultatom (11:6). Za pobjednički tim nastupili su David Segić, Makarije Milinčić i Nikola Stojčić.

U kategoriji kadeta nakon pobjede rezultatom (12:6) nad ekipom Destilacija Teslić (Nikola Vuković, Marko Kolaković, Aleksanro Klječanin i Adrijan Tomić)  šampion je postala ekipa Sim impex iz Prnjavora za koju su nastupili Saša Cvijanović, Nikola Preradović, Miloš Damjanović i Miloš Topić.

Novi šampioni u kategoriji juniora postali su igrači ekipe Cambridge centar iz Banja Luke:  Mirza Todorovac, Dejan Barbarez, Andrej Mikeš i Vladimir Suvara u finalu su savladali ekipu Restoran Park iz Prnjavora (Adnan Omeragić, Nikola Kalabić, Miloš Jokić i Senjanin Ćuran) rezultatom (13:10).

Ecos-Romari iz Viteza, najbolje rangirana ekipa Bosne i Hercegovine u 3×3 basketu novi je šampion VIVIA 3X3 Streetball Prnjavor 2016. Oni su u jednom od najkvalitetnijih finala u posljednjih  nekoliko godina, nakon velike i neizvjesne borbe savladali prošlogodišnje šampione koji su ove godine nastupili za Restoran Lovački dom iz Prnjavora (Nemanja Bilanović, Nenad Jovičić i Vanja Petković) rezultatom (21:17).  Za nove šampione Prnjavora u basketu nastupili su Željko Palavra, Nikola Baran, Marijo Blaškan, Damir Mijić.

Što se tiče pojedinačni nagrada za najboljeg mladog igrača turnira proglašen je Mirza Todorovac iz ekipe Cambridge centar iz Banja Luke dok je za MVP proglašen Željko Palavra inače najbolje rangiran igrač  Bosne i Hercegovine iz ekipe Ecos-Romari Vitez.

Najbolji trojkaš bio je Željko Palavra iz ekipe Ecos-Romari dok je titulu u zakucavanju osvojio Nikola Despotović koji je nastupao za ekipu Look optic iz Prnjavora.

Ovogidišnji „VIVIA 3×3 STREETBALL“ u Prnjavoru bio je jedan od najkvalitetnijih turnira u zemlji, učešće na turniru  uzele su  brojne ekipe iz cijele Republike Srpske i Federacije BiH, kao i ekipe iz Srijbije i Bugarske.

REZULTATI – NEDJELJA (24.07.)

Cafe Moka – Butik Milano (djevojčice) 1-9
MB Motors – MIS Sport (finale pioniri) 6-11
CM – Cafe Moka (djevojčice) 6-5

Piljara Pajo – Triple S (četvrtfinale seniori) 21-18
SWU Blagoevgrad – Look optic (četvrtfinale seniori) 18-21
Lovački dom – Fortuna marketi (četvrtfinale seniori) 19-13
Ecos-Romari – Ribarstvo DOO (četvrtfinale seniori) 21-5

Sim impex – Destilacija Teslić (finale kadeti) 12-6

Piljara Pajo – Lovački dom (polufinale seniori) 11-21
Look optic – Ecos-Romari (polufinale seniori) 17-21

Cambridge centar – Restoran Park (finale juniori) 13-10

Ecos Romari – Lovački dom (finale seniori) 21-17

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here