Vlada: Odmah smijeniti direktore jedinica Šuma Srpske koje su poslovale sa gubitkom

0
180

Vlada Republike Srpske traži od direktora Јavnog preduzeća šumarstva Šume Republike Srpske da odmah razriješi direktore svih organizacionih dijelova preduzeća, koji su na kraju prošle godine iskazali negativni finansijski rezultat poslovanja.

Vlada traži i da osnovni kriterijum za imenovanja vršioca dužnosti u tim organizacionim dijelovima bude stručnost i ostvareni profesionalni rezultati u oblasti šumarstva, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose sa javnošću.

– Vlada Republike Srpske zadužila je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede da u narednom periodu analizira rad Nadzornog odbora i Uprave ЈPŠ Šume Republike Srpske, te u skladu sa rezultatima analize predloži mjere i aktivnosti u pogledu rada ovih organa – navodi se u saopštenju.

Vlada Republike Srpske se na jučerašnjoj vanrednoj sjednici u funkciji skupštine ЈPŠ Šume Republike Srpske upoznala o Informaciji u vezi sa radom i poslovanjem ovog preduzeća i planu prevazilaženja problema u poslovanju.

Vlada Republike Srpske u funkciji skupštine ovog javnog preduzeća stava je da direktori svih organizacionih dijelova ЈPŠ Šume Republike Srpske, koji su na kraju prošle godine iskazali negativni finansijski rezultat poslovanja, moraju snositi odgovornost i biti razriješeni dužnosti direktora.

/SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here