Vlada Srpske ne odustaje od reformskih procesa

0
232
Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Željka Stojičić rekla je danas da Vlada Srpske ne odustaje od reformskih procesa i da su dobro definisani ciljevi Prijedloga programa ekonomskih reformi od 2020. do 2022. godine.

“Dobro je što su i socijalni partneri bili uključeni u izradu ovog dokumenta. Projekcija je da će realna stopa bruto domaćeg proizvoda u naredne dvije godine biti 3,5 odnosno 3,7 do četiri odsto, što je važno”, rekla je Stojičićeva u Narodnoj skupštini Republike Srpske u raspravi o Prijedlogu programa ekonomskih reformi od 2020. do 2022. godine.

Ona smatra da je potrebno smanjenje stope doprinosa i da Vlada Srpske ovo pitanje mora riješiti što prije.

Poslanik SDS-a u Narodnoj skupštini Srpske Nedeljo Glamočak tvrdi da Prijedlog programa ekonomskih reformi od 2020. do 2022. ne daje odgovor na pitanje kako smanjiti potrošnju u javnom sektoru.

“Nažalost, Vlada nema viziju kako da budu riješeni problemi u ekonomiji, zdravstvu, demografiji. Problem je i što je industrijska proizvodnja u konstantnom padu”, rekao je Glamočak.

Poslanik PDP-a LJubiša Krunić smatra da je neophodno hitno usvojiti zakon o porijeklu imovine.

“Ovaj zakon se ne bi odnosio samo na političare. Imamo ljude u Republici Srpskoj koji uništavaju javna preduzeća, za šta krivično ne odgovaraju”, rekao je Krunić.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here