Voda iz Poveliča u česmama mještana Grabik Ilove

0
1783

Desetak domaćinstava danas je dobilo priključke, odnosno vodu  u Mjesnoj zajednici Grabik Ilova, zaseok Sančani iz vodosistema Povelič . Ovo su prvi priključci od ukupno 50-tak priključaka u Grabiku, a dolasku vode u domaćinstva, danas je prisustvovao i načelnik opštine Siniša Gatarić.

20140711_163347_Richtone(HDR)On je pred okupljenim mještanima simbolično odvrnuo prvu česmu i izrazio zadovoljstvo što mješani ovog dijela opštine, napokon dobijaju vodu iz izvorišta Povelič. “Danas smo svjedoci da voda dolazi u domaćinstva, a ne kao ranijih godina kada se puštala nekakva voda iz bazena koji nisu niti bili spojeni sa Poveličem i ovo je prilika da kažem kako ću kao načelnik, naša opština i Vodovod zajedno sa narodom ovaj posao okončati i niko nas u tome neće spriječiti”, rekao je Gatarić. On kaža da od vode ne treba praviti neku političku priču, jer voda je nasušna potreba svih nas, te da će se zbog toga do kraja godine realizovati oko hiljadu priključaka u sjevernom dijelu opštine Prnjavor.

Dalibor Sančanin predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Grabik Ilova, rekao je da mu je čast što se u njegovom selu prvo priključuju domaćinstva na Vodovod iz Poveliča. “Narod je zadovoljan što se ovaj posao okončava nakon 15-tak godina i nadam se da ćemo u budućnosti koristiti vodu, koja će biti preduslov razvoja Grabik Ilove”, rekao je Sančanin.

Poslovi na priljučivanju domaćinstava, će se prema riječima direktora Vodovoda AD Prnjavor, Dragomira Đurđrevića intezivirati nakon 20.jula, kada će mještani Velike Ilove početi da dobijaju vodu. /R.P./

PODIJELI