VOZAČI TRAKTORA DA POŠTUJU PROPISE

0
976

U toku 2014. godine dogodilo se osam saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali vozači traktora i radnih mašina, a devet lica je smrtno stradalo, podaci su Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Analiza načina nastanka ovih saobraćajnih nezgoda pokazuje da veliki broj traktora i radnih mašina u saobraćaju učestvuje sa neispravnim svjetlosno-signalnim uređajima i svjetlima za označavanje vozila, da su bez žutog rotacionog svjetla, da se lica prevoze na isturenim dijelovima kabine traktora i radne mašine, kao i da se prevozi teret mase veće od dozvoljene i slično.

MUP Srpske danas je počeo akciju “Traktori i radne mašine”, čiji je cilj da se utiče na učesnike u saobraćaju koji upravljaju traktorima i radnim mašinama da poštuju saobraćajne propise, te da se otklone najčešći nedostaci koji se javljaju prilikom upravljanja ovom vrstom vozila.

Akcija se provodi na području svih šest centara javne bezbjednosti u Srpskoj i trajaće do 30. aprila.

“S obzirom da se u narednom periodu na putevima Srpske očekuje povećano učešće vozača koji upravljaju traktorima i radnim mašinama, MUP apeluje da se vozači informišu o pravilima učestvovanja u saobraćaju sa ovom vrstom vozila, te da se odgovorno ponašaju i da poštuju saobraćajne propise”, navodi se u saopštenju MUP-a./Srna/

PODIJELI