Vranić: Doktorka koja je operisala djevojčicu iz Kaknja nema licencu

0
106
Foto: Anadolija/Arhiva | Vranić nakon slučaja djevojčice iz Kaknja: Kreće velika kontrolu svih privatnih zdravstvenih ustanova

SARAJEVO – Nina Jovanović, koja je operisala dvogodišnju djevojčica iz Kaknja u privatnoj ordinaciji u Sarajevu, nakon čega je djevojčica pala u komu i nalazi se u teškom stanju, nema licencu Ljekarske komore Kantona Sarajevo.

Ovo je za federalne medije potvrdio ministar zdravstva Kantona Sarajevo Haris Vranić.

On je tražio informaciju od Ljekarske komore KS, a obavijestili su ga i da druga doktorica koja je učestvovala u operaciji, Jasmina Halimić ima licencu ove Komore.

Nakon slučaja liječenja dvogodišnje djevojčice Džene Gadžun iz Kaknja, koja je nakon operacije u privatnoj klinici završila u komi, jutros je započet i inspekcijski nadzor na klinici Bejtović.

Vranić je poručio je da kreće potpuna kontrola svih privatnih zdravstvenih ustanova u skladu s njihovim rješenjima o djelokrugu rada.

On je najavio da će se provjeravati i eventualni rad na crno i izdavanje fiskalnih računa.

“Ako se utvrde veće nepravilnosti, poništićemo rješenja”, poručio je, prenose federalni mediji.

Ova najava stiže nakon što je tokom operacije u privatnoj zdravstvenoj ustanovi u Sarajevo djevojčica iz Kaknja završila u komi.

Slučaj istražuje policija, tužilaštvo i kantonalna inspekcija.

Službenici Kantonalne uprave za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo jutros su ušli u prostorije privatne poliklinike “Bejtović” u vezi sa slučajem djevojčice iz Kaknja koja je završila u komi nakon operacije u privatnoj klinici u Sarajevu.

Doktor Benjamin Bejtović je juče kazao kako je on iznajmio prostor za operaciju, ali da je operacija rađena u privatnoj ordinaciji “Halimić” s obzirom na to da su u njihovim prostorijama dvije ordinacije.

 

nezavisne

PODIJELI