VRIJEME: DANAS NESTABILNO SA PLJUSKOVIMA I GRMLJAVINOM

0
382

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti nestabilno vrijeme sa sunčanim periodima, pljuskovima i grmljavinom, te najvišom temperaturom od 20 do 28, na jugu do 31 stepen Celzijusov.

Ujutro malo do umjereno oblačno na jugu, promjenljivo oblačno u centralnom pojasu, a više oblaka na sjeveroistoku, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prije podne će biti promjenljivo oblačno sa sunčanim intervalima, na jugu sunčanije. Na sjeveru će već prije podne biti sa grmljavinom.

Jači razvoj oblaka nestabilnosti oko podneva će usloviti na istoku u planinama i uz rijeku Drinu, zatim u Semberiji, sjevernom pojasu, te popodne u Krajini, prolazne pljuskove sa grmljavinom koji će lokalno biti izraženiji, sa mogućnošću za sugradicu i grad. Prema večeri očekuje se razvedravanje.

U južnim krajevima će biti sunčanije i pretežno suvo, sa manjom vjerovatnoćom za kraći pljusak i grmljavinu u planinskim predjelima tog rejona.

Duvaće slab do umjeren sjeverni i sjeverozapadni vjetar, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica osam, Čemerno 11, Sokolac i Ivan-sedlo 14, Novi Grad, Sarajevo i Drvar 15, Zvornik, Doboj i Tuzla 16, Gacko, Višegrad, Srebrenica, Mrkonjić Grad 17, Nevesinje i Livno 18, Banjaluka, Prijedor, Bileća i Zenica 19, Bijeljina i Gradačac 20, Trebinje 21, te Mostar 23 stepena Celzijusova.

/SRNA/

PODIJELI