Vrijeme: Danas sunčano i iznad prosjeka toplo

0
409

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas se očekuje sunčano vrijeme uz dalji porast dnevne temperature vazduha, čak i do 17 stepeni Celzijusovih, što će biti znatno iznad prosjeka za ovo doba godine.

Ujutro će biti prohladno i suvo, lokalno sa maglom po kotlinama. Tokom dana sunčano, osim u mjestima sa maglom. Poslije podne očekuje se povećana oblačnost na zapadu, jugozapadu i jugu, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Jutarnja temperatura vazduha od jedan do šest, na planinama ispod nule, a na jugu do osam stepeni. Najviša dnevna od devet do 14, na planinama od pet i viša, a lokalno na sjeveru i jugu do 17 stepeni Celzijusovih.

Duvaće slab do umjeren, na planinama i jak južni vjetar, popodne istočni na sjeveru.

Toplo za ovo doba godine zadržaće se i u narednim danima.

U utorak, 17. decembra, preovladavaće suvo vrijeme, a najviša dnevna temperatura vazduha od 10 do 15, lokalno na sjeveru i jugu do 18 stepeni.

U srijedu, 18. decembra, tokom dana doći će do naoblačenja i biće vjetrovito. Najviša dnevna temperatura vazduha od devet do 14, na sjeveru do 16 stepeni. Tokom noći kiša će početi da pada na jugu i jugozapadu, gdje se očekuje i grmljavina, zatim na zapadu, a do jutra narednog dana u većini predjela.

Slabijih padavina u četvrtak, 19. decembra, biće na sjeveru i sjeveroistoku, a obilnijih na jugu. NJihov prestanak prvo se očekuje na sjeveru, a nešto kasnije i na jugu, pa će popodne biti i sunačno. I dalje će se zadržati relativno toplo vrijeme. Najviša dnevna temperatura vazduha od osam do 13, na sjeveru do 15 stepeni Celzijusovih.

I na planinama će naredne sedmice ujutro i tokom dana temperatura vazduha biti u plusu.

/Srna/

PODIJELI