Vrtić ekspresno zatvoren čim su završeni izbori

0
1383

Dograđeni dio vrtića “Naša radost” u Prnjavoru, u koji je uloženo 350.000 maraka, svečano je otvoren 26. septembra, ali je ubrzo zatvoren.

Razočarani roditelji kažu da im je jasno zbog čega se opštinskoj vlasti žurilo sa otvaranjem novog dijela vrtića. Ipak, nisu vjerovali da će odmah poslije lokalnih izbora vrtić biti zatvoren. Predstavnici vrtića objašnjavaju da će svi problemi brzo biti riješeni i da će mališani uskoro krenuti u vrtić.

– Problem predstavlja kašnjenje u isporuci kotla za zagrijavanje novog objekta, koji će nam ovih dana biti isporučen i stavljen u funkciju. Uz to, očekujemo i dozvolu za otvaranje prostorija, koju izdaje resorno ministarstvo – rekao je predsjednik Upravnog odbora vrtića Bojan Šipragić.

Nekoliko desetina roditelja ispisali su svoje mališane iz privatnih vrtića u gradu nadajući se da će rokovi i obećanja biti ispunjeni, a njihova djeca smještena u novi dio vrtića. Međutim, problemi u vezi sa osposobljavanjem sistema za zagrijavanje izazvali su revolt roditelja.

– Pitam se zašto je vrtić otvoren pa potom odmah zatvoren i zašto nisu prvo nabavili taj kotao pa onda organizovali ceremoniju otvaranja – kazao je jedan od roditelja.

U dograđenom dijelu vrtića biće mjesta za 85 djece, a Šipragić najavljuje da će mjesečna naknada za boravak vjerovatno biti povećana sa sadašnjih 100 KM.

PODIJELI