Vučić: Ime Republika Srpska ostaje

0
568

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da Republika Srpske nije izmišljeno ime, već dejtonska i ustavna kategorija i da je siguran da će ostati.

Komentarišući izjavu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH Milorada Dodika za “Politiku” da će u slučaju osporavanja imena Republike Srpske pokrenuti inicijativu da se pored naziva Republika Srpska stavi crtica i dopiše – Zapadna Srbija, Vučić je rekao da je to razumio kao poruku da niko nema prava da mijenja ime Srpske.

“Nisam pročitao intervju, ali ja razumem da gospodin Dodik želi da kaže da niko ne može i da nema pravo da menja ime Republike Srpske koje je ustavom zagarantovano, za koje se narod borio i koje je dejtonska kategorija”, rekao je Vučić novinarima u Minhenu.

On je istakao da Republika Srpska nije neko izmišljeno ime.

“To je dejtonska kategorija i to je ustavna kategorija BiH. Tako da sam siguran da je Republika Srpska bila i da će Republika Srpska i ostati”, poručio je Vučić.

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da će na eventualnu inicijativu o promjeni imena Republike Srpske biti odgovoreno inicijativom da pored naziva Republika Srpska bude stavljena crtica i dopisano – zapadna Srbija.

PODIJELI