Vučić u Mostaru: Gradićemo bolje odnose

0
710

Radostan sam kada sam u Mostaru, svejedno mi je da li govorim ili ne govorim, jer čovjeka određuju djela, prva je poruka srpskog predsjednika nakon sastanka sa hrvatskim članom bh Predsjedništva. Aleksandar Vučić i Dragan Čović razgovarali su o unapređenju odnosa Srba i Hrvata, a to je ujedno bio i prvi bilateralni sastanak uoči sajma privrede sutra u Mostaru.

Čović je ugostio i crnogorskog predsjednika, ali i bugarskog premijera. Za sastanak sa Vučićem, vladalo je veliko medijsko interesovanje, a poruke su se s pažnjom pratile.

Vučić se nakon sastanka sa Čovićem zajedno sa predsjednikom Republike Srpske uvjerio dokle su stigli radovi na obnovi simbola pravoslavlja u Hercegovini. Vladika zahumsko – hercegovački Grigorije podsjetio je da su Srpska i Srbija pomogli obnovu crkve u Mostaru koja je srušena 1992. godine.

Incijativa za obnovu hrama pokrenuta je 2008. godine, a sa radovima se počelo dvije godine kasnije. Nastavićemo da pomažemo obnovu hrama, poručuje Vučić, koji kaže da je Srbija do sada izdvojila oko 700 hiljada evra. Vjerujem da ćemo zajedno da završimo započete radove, poručuje i predsjednik Srpske.

Nakon obilska radova na obnovi saborne crkve, predsjednik Srbije i Srpske razgovarali su sa vladikom zahumsko – hercegovačkim. Prije početka sastanka, u tradicionalnom vaskršnjem običaju, tucanju jajima, predsjednik Srbije pobijedio je vladiku Grigorija, a potom je izgubio od predsjednika Srpske.

Potom je uslijedio i sastanka sa predstavnicima koordinacionog odbora srpskih udruženja i organizacija u Mostaru.

PODIJELI