WhatsApp testira nestajuće poruke

0
438

WhatsApp testira nestajuće poruke, a funkcija se pojavila u beta verziji 2.19.275 za Android aplikaciju, kako je WABetaInfo primijetio.

U beta verziji poruke koje nestaju dostupne su samo u grupnim četovima i mogu da se podese da se samounište za pet sekundi ili sat vremena. Ne postoji druga vremenska opcija, i ne postoji mogućnost da se odaberu pojedinačne poruke da nestanu – ili sve poruke nestaju ili nijedna od njih.

Iako ova funkcija još uvijek nije dostupna, samouništavajuće poruke mogu biti korisne svima koji šalju osjetljive informacije. Telegram je pokrenut sa mogućnošću slanja nestajućih poruka, pa u ovom slučaju Facebook pokušava da sustigne konkurenciju.

WhatsApp je povećao svoje mjere bezbjednosti i privatnosti. Enkripcija je sada ugrađena, a prošle godine, WhatsApp je produžio vrijeme za koje korisnici mogu da iskoriste unsend opciju na jedan sat, osam minuta i 16 sekundi. To je poboljšanje u odnosu na sedam minuta koje su korisnici ranije imali, ali je manje nego što korisnici Telegrama imaju da izbrišu svoje poruke (48 sati). Facebook korisnicima daje deset minuta da iskoriste unsend opciju prije nego što su pročitane.

Postoji velika šansa da se funkcija nestajanja poruka malo promijeni prije nego što postane javno dostupna svim WhatsApp korisnicima, a teško je reći kada će to biti. WhatsApp takođe testira funkcije za suzbijanje širenja lažnih vijesti. Videćemo da li su te promjene dovoljne da ljudi poklone svoje povjerenje aplikaciji za razmjenu poruka, čak i ako je povezana sa Facebook-om.

(Engadget)

PODIJELI