Za 20 dana zabilježeno 275 prekoračenja brzine, rekordera koji je vozio 175 kilometara na čas ulovio presretač

0
498

Policija je od 1. januara, u samo 20 dana kontrole, u banjalučkoj regiji evidentirala čak 275 slučajeva prekoračenja brzine, a rekorder je vozač “audija” M.B. koji je vozio brzinom od 175 kilometara na čas u mjestu Zabrđe opština Kotor Varoš.

Na tom dijelu puta ograničenje brzine je 80 kilometara na čas, a nesavjesnog vozača ulovio je policijski presretač. Kako saznajemo na “audiju” su bile njemačke registarske oznake.

– U okviru akcije kontrole brzine kretanja vozila u saobraćaju od 1. januara do 20. januara 2021. godine evidentirano je 275 prekršaja prekoračenja propisane brzine kretanja vozila. Kontrole su rađene presretačima na putevima koji su u nadležnosti Policijske uprave Banjaluka – saopštila je Policijska uprava Banjaluka.

Osim vozača M.B. koji je za 95 kilometara na čas prekoračio brzinu u Zabrđu, veća prekoračenja brzine evidentirana su u Mišinom Hanu i Glamočanima. Prema podacima policije u Mišinom Han jedan vozač išao je 117 kilometara na čas iako je brzina ograničena na 80, dok je u Glamočanima gdje ograničenje 100 kilometara na čas evidentirana brzina jednog automobila od 138 kilometra na čas. Svi vozači koji su prekoračili brzinu kažnjeni su u skladu s zakonskim propisima.

U policiji su napomenuli da mobilni radarski sistemi koji su ugrađeni u službena neobilježena vozila, takozvane “presretače”, vrše detekciju brzine u pet saobraćajnih traka, uz snimanje svih vozila na putu.

-Detekcija brzine se vrši automatski, istovremeno u dolaznom i odlaznom smjeru, a zapisi su kriptovani. Policijska uprava Banjaluka i u narednom periodu nastaviće sa aktivnostima kontrole brzine kretanja motornih vozila, uz primjenu navedenih mobilnih radarskih sistema, i apeluje na sve učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenja brzine kretanja, da prilagode brzinu uslovima i stanju na putu, te da odgovornim ponašanjem doprinesu svojoj ličnoj bezbjednosti, kao i bezbjednosti drugih učesnika u saobraćaju – saopštili su u PU Banjaluka.

/Glas Srpske/

PODIJELI