Za liječenje teško bolesne djece prikupljeno 17.000 KM

0
594

Na stazi “Poljice” na Jahorini danas je održana humanitarna “Trka za život”, u okviru koje je prikupljeno 17.000 KM za liječenje teško oboljelih četvoro mališana iz programa “Otvorene mreže”.

U trci je učestvovalo oko 70 takmičara, a dio sredstava prikupljen je i prodajom majica i narukvica po cijeni od 20 i pet KM. Današnju humanitarnu akciju organizovali su “Otvorena mreža” i Olimpijski centar “Jahorina”.

Ministar trgovine i turizma Republike Srpske Dragica Kovač rekla je da treba podržavati humanitarne akcije kao što je bila ova danas i zahvalila se svima koji su učestvovali u njoj, posebno ambasadorima Velike Britanije, Španije, Italije i Francuske u BiH.

“Sretna sam što sam bila dio toga, jer svaki spašen ljudski život mnogo vrijedi, pogotovo dječiji. Karakteristika ljudi u Republici Srpskoj jeste ljudskost i humanost i to me čini zaista ponosnom”, istakla je Kovačeva.

Ona je rekla novinarima da joj čast i zadovoljstvo što je došla na olimpijsaku ljepoticu Jahorinu koja ima veliki značaj za turizam Srpske.

Kovačeva ističe da je Jahorina prestižni ski-centar, najposjećenija turistička zimska destinacija u regionu, te da kao ministar nastoji da obiđe turističke destinacije, da vidi stanje, planove i šta dalje podržavati.

“Podržaćemo sve one projekte gdje su ulaganja usmjerena u poboljšanje infrastrukture. Mi imamo trustičke ljepote, ali ih treba pokazati svijetu i uvjeriti svijet da treba doći u Republiku Srpsku”, naglasila je Kovačeva.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić zahvalio je svima koji su učestovali u humanitarnoj trci i podržali je, posebno “Prointeru” koji je uplatio najveći dio sredstava.

“Trka je projekat koji spaja ljubav, jer uvijek kada imamo pomogućnost želimo da pomognemo onima kojima to najviše treba”, istakao je LJevnaić.

Predstavnik “Otvorene mreže” Almir Čehajić kaže da se na Jahorini desila najljepša priča sastavljena od milion malih kockica.

On je naglasio da je akciju moguće podržati i putem poziva na jedinstvene brojeve “Otvorene mreže” za sva tri operatera – 17030 i 17050.

Pobjednici trke u dječijoj kategoriji su Svit Rozman, Laura Zupan i Novak Đerić. U kategoriji odraslih u ženskoj konkurenciji prvo mjesto osvojila je Kristina Kusmuk, drugo Sara Lučić, a treće Marija Tucković.

U muškoj konkurenciji najbolji je bio Strahinja Đokanović, a drugoplasirani i trećeplasirani su Joško Svrdalo i Petja Aleksi Đaković, dok je najbolji border bio Dalibor Milošević.

Pobjednicima su uručene vrijedne nagrade koje su obezbijedili sponzori “Raptor”, “DŽast voč” /Just Watch/, “Denis Tojs” /Denis Toys/ i Olimpijski centar “Jahorina”.

Nakon trke, organizovan je after-parti na lokalitetu Poljice, tokom koga će, takođe, biti moguće finansijski podržati ovu akciju.

(Srna)

PODIJELI