Za manje od mjesec dobio grip, pneumoniju i virus korona

0
326

Grk Aleksis Aleksiu iz Atine opisao je za “Proto temu” pakao koji je preživljavao u prethodna 24 dana tokom kojih je preživio sezonski grip, pneumoniju, pa je na kraju dobio i virus korona.

Borba za zdravlje trajala je 24, kako mnogi kažu baksuzna, dana. Istovremeno je dobio sezonski grip, pneumonoju, pa korona virus.

Kako kaže, najteže je bilo što je 17 dana bio zatvoren u jednoj sobici, a sama činjenica da nije pušio zahvaljuje što je ovo preživio.

“Testiran sam na sezonski grip i pozitivan sam na influencu B. Sve je išlo na bolje, ali mi se stanje juče pogoršalo. Grip je prešao u pneumoniju. Koliko žalim što se nisam vakcinisao na vrijeme”, napisao je početkom marta na Facebooku.

Deset dana kasnije je objavio i da je dobio “džekpot” – grip, pneumoniju i virus korona. Oglasio se u srijedu kada je rekao da je uspješno dobio tešku bitku.

“Ovo nikada ne bih preživio da nije bilo pomoći fenomenalnih medicinskih radnika! Uvijek sa osmijehom, ljubavlju i nevjerovatnom brigom uprkos bijednim platama. Bez vaše ljubavi nikada ne bih dobio ovu bitku. Samo ću vam reći da se držite dalje od cigareta (da sam pušio ne bih 5 dana preživio) i obavezno se vakcinišite protiv gripa”, napisao je.

Vjeruje da je korona virus zaradio početkom marta, a na prvi pregled otišao je nekoliko dana kasnije jer se nije osjećao dobro.

“Jako je teško kada te cijelo bolničko osoblje vuče od jednog do drugog dijela bolnice. Imao sam temperaturu 39, a ljekari su mi dali koktel lijekova s namjerom da mi spadne temperatura. Onda sam dobio pneumoniju. Tada sam se jako naljutio i zainatio, riješen da pobijedim sve što me je snašlo. Smršao sam 7 kilograma iako sam jeo sasvim dobro”, ispričao je.

Najgore mu je bilo kada je dijelio sobu sa jednim pacijentom koji je upao u depresiju zbog izolacije, pa je htio da skoči sa prozora.

“Srećom, u posljednjem trenutku spasili su ga heroji koji rade u bolnici”, kaže on.

Trenutno se nalazi kod kuće budući da je izliječio pneumoniju, a nalaz na korona virus je negativan, prenosi “Telegraf.rs“.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here