Za Prnjavor obezbijeđeno još jedno sanitetsko vozilo VIDEO

0
714

Ministar zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Dragan Bogdanić potpisao je danas u Banjaluci ugovor sa direktorom firme “Auto-dijelovi i servis-BL” Željkom Savićem o nabavci sanitetskih vozila za šest domova zdravlja u Republici Srpskoj, ukupne vrijednosti 448.300 KM.

TV K3

Bogdanić je istakao da su sanitetska vozila namijenjena opštinama Prnjavor, Čelinac, Pale, Han Pjesak, Rudo i Šekovići.

“Ovo su sredstva Svjetske banke, koja su ostala iz projekta izgradnje i rekonstrukcije domova zdravlja i ambulanti porodične medicine. Dobili smo saglasnost, sproveli proceduru, a `Auto-dijelovi i servis-BL` su najpovoljniji dobavljač, dok je ukupna vrijednost 448.300 KM”, rekao je Bogdanić.

On je naveo da je resorno ministarstvo obezbijedilo 70 odsto sredstava potrebnih za nabavku ovih vozila, dok su ostatak novca izdvojile lokane zajednice.

Vrijednost sanitetskog vozila za opštinu Prnjavor je 75 000KM, od čega 30 odsto finansira opština Prnjavor.

Bogdanić je izrazio očekivanje da će saradnja Vlade Srpske i lokalnih zajednica u budućnosti biti dobra i da će oni razumjeti potrebu da sredstva Fonda zdravstvenog osiguranja idu prvenstveno za zaštitu zdravlja stanovništva, a onda za sve drugo.

“Imali smo dogovor sa Vladom Srbije da oni nabave 12 sanitetskih vozila. Bilo je obuhvaćeno ukupno 18 domova zdravlja, a išlo se prema domovima zdravlja kojim su najpotrebnija sanitetska vozila”, rekao je Bogdanić novinarima nakon potpisivanja ugovora.

Bogdanić je rekao da će 10. novembra na zajedničkoj sjednici Vlada Srpske i Srbije provjeriti zašto je došlo do zastoja, odnosno dokle se stiglo u vezi sa nabavkom 12 sanitetskih vozila.

On je dodao da bi na taj način trećina domova zdravlja u Srpskoj bila snabdjevena novim sanitetskim vozilima.

Direktor firme “Auto-dijelovi i servis-BL” Željko Savić je rekao da je 14 sedmica nakon zaključivanja ugovora rok za isporuku šest sanitetskih vozila marke “reno master” koja posjeduju najsavremeniju opremu.

SRNA

PODIJELI