Za vikend promjenljivo i nestabilno sa kišom

0
326

U Republici Srpskoj za vikend će biti promjenljivo i nestabilo vrijeme sa najvišom dnevnom temperaturom do 31 stepen Celzijusov, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro biće pretežno vedro, tokom dana promjenljivo oblačno, mjestimično uz kišu, pljuskove i grmljavinu, a temperatura će par stepeni biti niža nego prethodnih dana.

Vjetar će biti slab, pretežno sjeverozapadni.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 21, na planinama od 15, a dnevna od 24 do 29, na planinama od 21, te na jugu i sjeveroistoku oko 31 stepen Celzijusov.

U nedjelju, 16. avgusta, ujutru će biti pretežno sunčano, ponegdje sa prolaznom maglom oko rijeka i po kotlinama, dok će tokom dana biti sunčano i toplo, uz malu dnevnu oblačnost.

Poslije podne će na istoku biti uslova za kraće pljuskove.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 16 do 20, na planinama od 13, na jugu oko 22, a dnevna od 25 do 29, na planinama od 21, te na jugu i sjeveru oko 31 stepen Celzijusov.

U ponedjeljak, 17. avgusta, ujutru će biti pretežno sunčano, ponegdje sa maglom u riječnim dolinama, tokom dana sunčano i vruće, uz prolaznu umjerenu oblačnost i uslove za kraće pljuskove u planinskim predjelima.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 21, na planinama od 15, na jugu oko 23, a dnevna od 27 do 31, na planinama od 23, te na sjeveru oko 33 stepena Celzijusova.

/Srna/

PODIJELI