Za vikend toplo, u ponedjeljak naoblačenje

0
303

U Republici Srpskoj će za vikend biti sunčano i toplo, sa dnevnom temperaturom vazduha do 30, a na sjeveru i jugu oko 33 stepena Celzijusova, podaci su Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Sutra ujutro biće vedro ili uz malu oblačnost, na jugu i jugoistoku biće prolazne oblačnosti uz po koju kap kiše, a tokom dana sunčano, toplo i lokalno vruće.

Vjetar će biti slab do umjeren, pretežno sjeverni, a minimalna temperatura vazduha od 16 do 21, na jugu oko 23, a najviša dnevna od 26 do 30, na planinama od 24, na sjeveru oko 32, na jugu oko 34 stepena Celzijusova.

U nedjelju, 2. avgusta, jutro će biti vedro, ponegdje uz malu oblačnost, a tokom dana sunčano i toplo, mjestimično vruće na sjeveru i jugu, uz minimalnu temperaturu vazduha od 16 do 21, na jugu oko 23 i najvišu dnevnu od 26 do 31, na planinama od 24, na sjeveru i jugu oko 33 stepena Celzijusova.

U ponedjeljak, 3. avgusta, jutro će biti vedro, ponegdje uz malu oblačnost, tokom dana sunčano, toplo i vruće, a poslije podne uz umjerenu promjenljivu oblačnost u sjevernim krajevima, što može usloviti mjestimične pljuskove.

Uveče i tokom noći na utorak očekuje se jače naoblačenje sa sjeverozapada, praćeno kišom i pljuskovima.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 17 do 21, na jugu oko 24, a najviša dnevna od 28 do 32, na planinama od 25, na sjeveru i jugu oko 34 stepeni Celzijusovih.

U utorak, 4. avgusta, tokom jutra doći će do prolaska hladnog fronta sa sjeverozapada preko ovog područja što će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu, a lokalno može biti pojačanog vjetra.

Tokom dana će se padavinska zona premještati ka istočnim krajevima, dok će se na zapadu i sjeverozapadu postepeno razvedravati i uveče još može biti slabe kiše u centralnim krajevima, pa će doći do znatnog pada temperature vazduha.

Јutarnja temperatura vazduha biće od 14 do 18, na jugu oko 21 stepen, a najviša dnevna od 19 do 25, na planinama od 15, a na jugu oko 28 stepeni Celzijusovih.

/Srna/

PODIJELI