Zaev odbio pomilovanje Ivanova, Skoplje na tački ključanja

0
624

Lider makedonske opozicije Zoran Zaev izjavio je sinoć na demonstracijama ispred sjedišta vladajuće partije VMRO-DPMNE da ne prihvata pomilovanje od predsjednika države Đorđa Ivanova.

To prenosi makedonski sajt Plusinfo, koji navodi da je Zaev kao vođa Socijaldemokratskog saveza Makedonije zatražio povlačenje odluke o pomilovanju svih političara i vlasti i opozicije uključenih u aferu prisluškivanja koju je nazvao “apsurdnom”.

Makedonska televizija “Telma” je javila sinoć da su demonstranti dva puta pokušali da probiju policijski kordon oko sjedišta vladajuće stranke i da je viđeno ambulantno vozilo.

Prije toga je zabilježena napeta atmosfera ispred sjedišta vladajuće makedonske stranke VMRO-DPMNE, gdje je pristup blokiran, a opozicioni demonstranti su policajcima vikali “Spustite štitove” kako bi mogli da probiju kordon i dopru do zgrade.

To prenosi makedonski sajt Plusinfo i dodaje da je bilo i guranja između demonstranata i policije.

Poslije odluke predsjednika Makedonije Đorđa Ivanova da pomiluje sve koji su bili osumnjičeni za učešće u skandalu oko prisluškivanja, revoltirani građani izašli su na ulice Skoplja, javio je RTS pozivajući se na makedonski sajt Plusinfo.

Kako se navodi, oni su jajima gađali kancelariju Ivanova, nakon čega su otišli ispred sčedišta vladajuće partije VMRO-DPMNE i ispred zgrade Vlade.

I ispred sjedišta glavne makedonske opozicione partije Socijaldemokratskog saveza Makedonije (SDSM) održan je sinoć takođe protest, ali protiv odluke predsjednika Đorđa Ivanova da se prekinu svi postupci protiv političara, uključujući i lidere SDSM Zorana Zaeva i Zorana Veruševskog, prenosi MIA.

Makedonska agencija je navela da su okupljeni građani rekli da su revoltirani odlukom o pomilovanju Zaeva i Veruševskog, kao i da se protest odvijao mirno, a da su sjedište SDSM obezbjeđivali pripadnici policije.

tanjug

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here