Zahlađenje u BiH, na planinama moguć snijeg

0
376
U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ danas će biti hladno sa kišom, te susnježicom i snijegom na planinama, i temperaturom vazduha do 12, na jugu do 15 stepeni Celzijusovih.

Jutro je oblačno sa kišom u većini predjela, jačom na zapadu i sjeveru, a na jugu sa pljuskovima, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Na sjeveru će tokom dana doći do slabljenja i djelimičnog prestanka padavina, a u centralnom pojasu će biti slabe kiše. Prema večeri očekuje se izraženiji pad temperature vazduha.

Uz dolazak hladnijeg vazduha, na planinama na zapadu, a zatim na istoku, kiša će preći u susnježicu i snijeg, koji će se na većim visinama zadržavati pri tlu.

Duvaće slab do umjeren vjetar sjevernog smjera, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Han Pijesak dva, Mrkonjić Grad i Čemerno pet, Sokolac i Tuzla šest, Novi Grad, Prijedor sedam, Bijeljina, Banjaluka, Gacko, Doboj, Sarajevo i Zenica osam, Foča devet, Višegrad i Trebinje 10, Mostar 11, te Neum 14 stepeni Celzijusovih.

Najviše padavine u protekla 24 časa bilo je u Novom Gradu gdje je registrovano  14,6 litara po metru kvadratnom, zatim Sokocu 12,8, Srpcu 11,1 i Kalinoviku 10.

PODIJELI