Zahvalnost za odluku da dio turske pomoći bude upućen Graničnoj policiji

0
274

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić izjavio je da je sa srpskim članom Predsjedništva BiH Miloradom Dodikom i ministrom unutrašnjih poslova Draganom Lukačem danas dogovoreno da dio humanitarne pomoći koju je poslala Vlada Turske, namijenjen Republici Srpskoj, bude upućen Graničnoj policiji BiH i za dvije policije u dva kantona Federacije BiH.

Radončić je izrazio zahvalnost Dodiku i Lukaču za ovaj gest.

On je nakon sastanka sa Dodikom i Lukačem u Banjaluci rekao da je na sastanku konstatovano da se mjere koje se preduzimaju u Republici Srpskoj i FBiH u suzbijanju širenja epidemije virusa korona pokazuju važnim.

– Mislim da je bezbjednosni sektor na nivou BiH i entiteta kupio veoma važnu stvar – faktor vrijeme, za medicinsku struku – istakao je Radončić.

Prema njegovim riječima, nakon mjesec i više dana borbe protiv epidemije virusa korona data je mogućnost doktorima da pripreme svoje bolnice, a vlastima mogućnost na nabave respiratore i drugu medicinsku opremu.

– Najvažnije je da smo medicinskoj struci dali vremena da se upozna kako da se na najbolji način bori sa ovim virusom -istakao je ministar bezbjednosti u Savjetu ministara.

Radončić je rekao da je sa Dodikom razgovarao i o socio-ekonomskim mjerama koje BiH mora preduzeti u pogledu saniranja ekonomskih šteta koje će biti ekstremno velike kada prođe epidemija virusa korona.

On je rekao da je na sastanku razgovarano i o saradnji Ministarstva bezbjednosti BiH sa MUP-om Republike Srpske, ističući da je ta saradnja izvanredna.

/Srna/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here