Zaključci sastanka: Nastavak zloupotrebe BiH u bošnjačke svrhe

0
630
Бањалука - Ђокић,Павић,Додик

Bošnjačko-muslimanska revizija presude protiv Srbije, u režiji Bakira Izetbegovića, a sve u ime BiH, nedvosmislen je dokaz da je bošnjačka politička, intelektualna i vjerska elita antisrpski orijentisana i da je ovo nastavak zloupotrebe BiH u bošnjačke svrhe.

Bošnjaci, ako žele da uspije BiH, moraju da shvate da postoji srpski narod i da bi trebalo funkcionisati u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom” zaključeno je na današnjem sastanku lidera vladajuće koalicije.

Milorad Dodik, Marko Pavić i petar Đokić smatraju da bi što prije trebalo da se desi zajednički sastanak svih lidera uključujući one ćije stranke čine vlast u Sarajevo. Neophodan je, čulo se danas u Palati Predsjednika.

“I da se vidi i pokaže, da li u BiH ima mjesta za nas Srbe ili nema, ako se na ovaj način radi i na ovaj način se pristupa nečemu što je veoma jasno propisano na koji način treba da se radi, i da se to sve ignoriše, i da politička volja, i ne samo političkoga nego i nevladinog pa i vjerskog sektora kod bošnjaka ide za tim da je homogena, jednstvena uvijek onda kada treba Rebublici Srpskoj, srpskom narodu pa i Srbiji, učiniti neko malo ili veće zlo oni su jednistveni u tome. Zašto nas zadržavaju u ovoj nemogućoj zemlji? Šta ćemo im ovdje? Žele da se iživljavaju na nama. Naravno da to neće moći”, kaže Milorad Dodik, predsjednik RS.

Posebna Sjednica Narodne skupštine RS desiće se već u utorak, kaže predsjednik Dodik. A desiće se, po svemu sudeći i krivična prijava protiv Bakira Izetbegovića zbog podrivanja Ustava.Pozivaju lideri vladajuće koalicije predstavnike Srpske u zajedničkim organima da ne učestvuju u odlučivanju institucija u kojima sjede. Treba spriječiti svako žrtvovanje mira, zna to Marko Pavić.

“Problem je nešto drugo, problem je što hoće da se uvede praksa da pojedinac može odlučivati u ime drugih i u ime entiteta i u ime naroda”, rekao je Marko Pavić, predsjednik DNS-a.

“Ja sam potpuno uvjeren da Izetbegović ovaj potez nije povukao sam, niti da je iza ovog poteza samo onaj dio bošnjačke elite koja se prije nekoliko dana okupila u Sarajevu, da ovdje postoji još neko iza ovog scenarija i da taj nema dobre namjere prema stabilnosti i mirnom životu u BiH i da oni koji tu politiku podržavaju nisu prijatelji ni Srba, ni Bošnjaka, ni Hrvata, nego žele ponovo da vide zemlju u kojoj će biti sukobi”, ističe Petar Đokić, predsjednik SP-a.

Očekuju Milorad Dodik, Marko Pavić i Petar Đokić da Predsjedništvo BiH opozove Ambasadora BiH u Hagu.Jasno je Petru Đokiću da u Sarajevu duvaju neki novi vjetrovi i da odluka Bakira Izetbegovića da zatraži reviziju presude BiH protiv Srbije nije samo iz njegove glave.

Kriza koja je nastala nakon konačene odluke u sarajevskoj vijećnici, možda je i posljednji trenutak da se stvari vrate u Ustavom i zakonom predviđene procedure, jedan je od zaključaka danapnjeg sastanka lidera vladajuće koalicije. Očuvanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i prava i obaveza koje Republika Srpska ima po tom sporazumu nemaju alternativu, zaključeno je u Palati Predsjednika.

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here