Zašto je gorivo na pumpi u Prnjavoru najjeftinije u regiji

0
950

Pojava nove benzinske pumpe u Prnjavoru početkom godine dovela je do lančanih reakcija drugih trgovaca u ovoj opštini u Republici Srpskoj i iskreirala nevjerovatno sniženje cijena ovog važnog energenta.

Kako su prenijeli lokalni mediji, sve je krenulo kad je prnjavorski biznismen Milan Leburić, vlasnik marketa “Fortuna”, odlučio da proširi svoj biznis i otvori benzinsku pumpu “Fortuna Oil”. Cijene dizela i benzina na ovoj pumpi na dan otvorenja su bile 2,09 KM po litru.

Ovo je izazvalo pozitivne reakcije građana na društvenim mrežama, a ispred novootvorene pumpe formirane su kolone automobila, prenosi Klix.ba.

Odgovor konkurencije nije se dugo čekao, većina pumpi u ovom gradu prilagodila je cijene goriva izazovu konkurencije.

Nekoliko dana kasnije uslijedio je novi obrat, na benzinskoj pumpi “Slavuljica”, koja se nalazi prekoputa “Fortuna Oil”, osvanule su cijene goriva od 1,90 KM po litru. Kako kažu, ovo je prvi put tokom proteklih nekoliko godina da su i dizel i benzin jeftiniji od dvije marke.

Tržišna utakmica “pumpara” u Prnjavoru i domino-efekt obaranja cijena nastavljen je i narednih dana i sedmica te je rezultirao tim da litar goriva u ovoj maloj opštini ovih dana košta rekordnih 1,75 KM po litru.

Mondo

PODIJELI