Zašto su u srijedu svi htjeli na kafu u ”Pet lampi”?

0
3089

Protekla srijeda, iako je djelovala kao sasvim običan dan u Prnjavoru, ipak to nije bila. U sklopu obilježavanja dječije nedjelje (2. oktobra – 8. oktobra) Dnevni centar ”Neven” je napravio do sada jedan od najvećih poduhvata – uspjeli smo na jedan dan zaposliti našeg drugara ADU. Naime, u dogovoru sa vlasnikom lokala ”Pub 5 lampi” Brankom Đurićem u srijedu 04. Oktobra od 11h – 14:30h sa nama i vama se družio naš drugar Ado. Ado je itekako pokazao da je ”rođen za ovaj posao” i da je ispunio i premašio sva očekivanja.

Nadam se da će ovakve akcije i dalje se organizovati i da će Ado se opet družiti sa nama” Istakao je gospodin Đurić. Kao mali znak pažnje, pored zaslužene dnevnice, Ado je na poklon dobio ranac ”5 lampi”, bilježnicu, majicu i pregaču za rad.

 

Ado se zahvaljuje i Planinarskom društvu ”Korak Više” iz Prnjavora na poklonu:

Pitali smo i Adine kolege da nam kažu kako se Adiša snašao u poslu.

Ja sam prezadovoljna! Admir se odlično snašao! Voljela bih da se ovo zakonski reguliše, da osobe poput Ade rade bar 2 sata svaki dan.- istakla je Snježana Subotić Klječanin.

– Ado je ozbiljno shvatio ovaj posao i pristupio kao profesionalac. Mogu vam reći da ako uporedimo moj i njegov prvi radni dan u ”Lampama” on je to dosta bolje odradio – govori nam kroz smijeh Đorđe Simić, Adin  radni kolega.

 

Pitali smo i Adinog učitelja i prijatelja Boška Bijelonića o ovoj akciji.

– Radnik na dan je treća po redu akcija predviđena u nedjelji dječijih prava. Ideja se rodila sasvim slučajno. Poslije obaveza u Dnevnom centru, Ado i ja smo otišli u Lampe na kafu. Ado je prokomentarisao kako mu je lijepo ovdje i kako lijepo rade. Tad mi je palo na um: ” A zašto ti Ado ne bi se oprobao u ulozi konobara?!”. I evo, u razgovoru sa Brankom, to smo i ostvarili. – kazao nam je Bijelonić i ističe:

– U  BiH su zaposlene tek dvije osobe sa Down sindromom. Cilj Udruženja ”Neven” i moja lična želja jeste da Ado bude treća osoba koja je stupila u bilo kakav radni odnos. –

 

Cjelokupan iznos fiskalnih računa, bakšiš i dnevnica biće uplacen na račun Udruženja roditelja djece sa smetnjama u fizičkom i psihičkom razvoju „Neven“ Prnjavor.

Na ovaj način Ado želi da se zahvali Udruženju i da pomogne dalji rad kao i da pomogne svojim drugarima.

– Hvala svim gostima koji su bili juče kod mene na kafi! Ja sam presrećan što sam radio ovdje. Hvala mom šefu i Udruženju na podršci. Nadam se da ću opet jednog dana raditi u Lampama, recimo poslijepodne, da dođu mi gosti koji nisu stigli danas. – puno pozdrava od vašeg ADE!

PODIJELI