Zatvoren konkurs za izbor direktora Policije Srpske: Imena tajna do petka

0
303

Konkurs za izbor direktora Policije RS, koji je raspisan 24. juna, zatvoren je, a Nezavisni odbor će sačekati do petka da pregleda pristigle prijave, potvrdio je za “Glas Srpske” predsjednik Nezavisnog odbora Zdravko Ružević.

On kaže da je praksa da se sačeka par dana nakon zatvaranja konkursa, za slučaj da su neki kandidati prijave poslali poštom.

– Mi ćemo sačekati do petka, ali u ovom trenutku ne mogu da vam kažem da li ćemo već u petak imati sjednicu i razmatrati prijave – kaže Ružević.

Prema saznanjima “Glasa Srpske”, prijave su predali bivši načelnik Uprave kriminalističke policije MUP-a RS i aktuelni savjetnik ministra unutrašnjih poslova Siniša Kostrešević, kao i službenik Uprave za policijsku podršku i bivši načelnik Jedinice za posebne istrage Vlado Jovanić.

Ne zna se da li su prijave predali kandidati čija imena su se ranije spominjala u javnosti, kao što su načelnik Uprave policije Dalibor Ivanić, načelnik Uprave za obezbjeđenje ličnosti i objekata Borislav Šarić, zatim načelnik Uprave za policijsku podršku Željko Spasojević te načelnik Centra za obuku MUP-a RS Mladen Marić.

/Glas Srpske/

PODIJELI