Prnjavorski gimnazijalci i srednjoškolci uspješni na takmičenju Slobomir P univerziteta

0
1602

Takmičenje srednjoškolaca u znanju iz pet oblasti, koje organizuje Slobomir P Univerzitet, ove godine je u dva kampusa – u Bijeljini i Doboju, okupilo oko 230 ekipa, odnosno oko 700 učenika iz Srbije, Republike Srpske i Federacije BiH. Među učesnicima bile su ekipe prnjavorskih Gimnazijalaca i  ekipa Centra srednjih škola “Ivo Andrić” iz Prnjavora.

Najuspješnije u Doboju u oblasti ekonomije bile su ekipa Centra srednjih škola “Ivo Andrić” iz Prnjavora, drugo mjesto ekipa Mješovite srednje škole /MSŠ/ Doboj “Istok” iz Velike Brijesnice i treće mjesto Srednja tehnička škola iz Zavidovića.

Prvo i drugo mjesto na takmičenju iz društvenih nauka osvojile su ekipe iz Gimnazije iz Prnjavora, a treće mjesto je pripalo MSŠ Gračanica.

Takmičenje se organizuje petu godinu zaredom, a srednjoškolci su ove godine u periodu od 17. do 28. marta odmjerili svoje znanje iz ekonomije, informatike, društvenih nauka, engleskog jezika i umjetnosti, saopšteno je iz Slobomir P Univerziteta.

Svrha takmičenja je da se podstakne takmičarski duh i druženje učenika, a Slobomir P Univerzitet je zajedno sa sponzorima takmičenja – Pavlović internešnel bankom, Kembridž centrom i Školom stranih jezika “Cerovac” obezbijedio za najbolje učesnike novčane nagrade, stipendije i vrijedne knjige.

U Doboju, Univerzitet je ugostio 164 ekipe sa 492 učenika koji su došli iz Gračanice, Tešnja, Maglaja, Doboja, Dervente, Prnjavora, Šamca, Vukosavlja, Modriče, Velike Brijesnice, Bužima, Kalesije, te opštine Žabljak-Usora./SRNA/

PODIJELI