Završeno više od pola posla na autoputu Doboj-Prnjavor

0
1333

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Čubrilović ocijenio je da radovi na izgradnji autoputa od Doboja do Prnjavora teku planiranom dinamikom, da je do sada završeno više od 50 odsto posla i da se očekuje završetak ove dionice u predviđenom roku.
Čubrilović je u Banjaluci razgovarao sa novoimenovanim direktorom Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ za zapadni Balkan Holgerom Muntom i novoimenovanim direktorom EBRD-a u BiH Janom Braunom o projektima koji su u toku, aktivnostima u vezi sa pružanjem pomoći nakon poplava i potencijalnim novim projektima u oblasti saobraćajne infrastrukture, saopštilo je resorno ministarstvo.

Čubrilović je istakao je veoma korektnu saradnju sa predstavnicima EBRD-a i rekao da je, zahvaljujući podršci EBRD-a, u potpunosti zatvorena finansijska konstrukcija za izgradnju dionice autoputa od Doboja do Prnjavora.

Predstavnici EBRD-a upoznati su o činjenici da su u septembru ove godine počeli radove na izgradnji dionice autoputa od Banjaluke do Prnjavora, za koji su odobrena sredstva Evropske investicione banke /EIB/.

U vezi sa izborom javno-privatnog partnera za izgradnju i održavanje dionice autoputa Koridora „Pet ce“, koja prolazi kroz Republiku Srpsku, ministar Čubrilović je rekao da se očekuje dostavljanje modifikovane finansijske ponude od konzorcijuma koji predvode francuski „Bujik“ i austrijski „Štrabag“.

U toku današnjeg sastanka bilo je riječi o posljedicama poplava na saobraćajnoj infrastrukturi u Republici Srpskoj i procijenjenoj šteti za saniranje ovih posljedica.

U razgovoru sa delegacijom EBRD-a dogovoreno je da javna preduzeća, posredstvom Vlade Republike Srpske, upute zahtjev za dobijanje povoljnih kreditnih sredstava, a EBRD će o ovim zahtjevima odlučivati po ubrzanoj proceduri.

Sastanku su prisustvovali i direktori „Autoputeva Republike Srpske“ Dušan Topić, „Puteva Republike Srpske“ Duško Gojić i „Željeznica Republike Srpske“ Dragan Savanović./SRNA/

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here