Zavšen Svetosavski turnir u Potočanima – Vladi Jakovljeviću 300 maraka /FOTO/

0
942

Internacionalni majstor Vlado Jakovljević iz Banja luke osvojio je prvo mjesto na tradicionalnom,24. po redu Svetosavskom turniru ,koji je sinoć (subota) završen u prnjavorskom selu Potočani.Pobjednik je imao učinak od 7,5 poena iz devet kola,pa je zasluženo stigao do novčane nagrade od 300 maraka.
-Ovdje dolazim redovno već godinama,a ovo mi je treći trijumf.Konkurencija je bila jaka,jer se u Potočanima okupilo gotovo sve što vrijedi na šahovskim prostorima Republike Srpske pa i šireg regiona.Čestitam organizatorima,koje predvodi veliki čovjek srpskog šaha Miroslav Popadić sa saradnicima.jer su još jednom na pravi način pokazali kako se sa entuzijazmom i voljom može očuvati jedna lijepa tradicija,koja se njeguje više od 20 godina,rekao je Jakovljević.
Prošlogodišnji pobjednik,velemajstor Dalibor Stojanović osvojioo je,sa pola poena manje,drugo mjesto,a novčane nagrade dobili su još i Miladin Gavrić,Vlado Narandžić,Muhamed Borić,Srđan Jefić ,Ranko Juić i Vlado Stojanović,koji su zauzeli pozicije do osmog mjesta.
Ni ove godine nije izostao takođe rado viđen gost u Potočanima,velemajstor Milan Vukić,koji je imao nešto skromniji učinak,pa je osvojio deseto mjesto.Nastupalo je i osam igrača sa područja naše opšštine.
Najmlađi učesnik turnira bio je osmogodišnji Slobodan Pištalović iz Brčkog,dok Aleksej Vidić,iz Palačkovaca,koji ima 11 godina,već nastupa u podmlatku derventskog Šahovskog kluba.
Turnir su vodili savezne sudije Momčilo Soprenić i Stevan Paštar,a uspješan organizator bio je mjesni ŠK POŠK,koji će već početkom marta organizovati takođe tradicionalni ženski turnir,povodom obilježavanja Dana žena.
Turnir je otvorio potpredsjednik Skupštine opštine Prnjavor,Slavko Vujinović,a prvi potez ,u partiji Dalibor Stojanović-Petko Božić,povukao je mjesni aktivista Goran Marić,inače odborik NDP u Skupštini opštine Prnjavor.
(prnjaorlive.info)

IMG_0784

Na slici:Vlado Jakovljević,pobjednik turnira u Potočanima i još nekoliko slika sa turnira

IMG_0761 IMG_0769
IMG_0778

PODIJELI

OSTAVITI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here